0
Váš nákupný košík je prázdny.

+421 221 201 178

Po–Št 8–16:30, Pia 8–16 hod.

Všetky kategórie
 

Produkt je možné objednať iba ako súčasť konfigurácie

Základná doska Asus PRIME Z690-P WIFI 4xDDR5, 1xDP, 1xHDMI, WI-FI

 
Základná doska pre Intel Pentium Gold/Celeron/Core Series Gen 12, formát ATX, LGA 1700, XMP, 4x DIMM DDR5, 4x SATA III, 3 pätice M.2, PCIE 5.0/4.0/3.0, zvuková karta Realtek ALC1200, Wi- Fi 6 + BL 5.2, AIO/PWM chladenie, 14+1fázové Digi+ VRM napájanie.
 
Výrobca
Asus
Kód
12710349
Part No.
90MB1A90-M0EAY0
Popis produktu

Popis produktu

Chcete si postaviť úplne nový počítač, ktorý rozbehne všetky najnovšie herné tituly a má skvelé vyhliadky aj do budúcnosti? Potom zvoľte základnú dosku Asus Prime Z690-P Wifi, ktorá podporuje procesory Intel Pentium Gold, Intel Celeron a 12. generáciu Intel Core Series, kedy má na uloženie CPU pripravenú päticu Intel LGA 1700 a hodí sa pre montáž do väčších skríň formátu ATX. Rovnako sa doska môže pochváliť komponentmi vojenskej kvality, vylepšeným 14+1fázovým DrMOS napájaním, komplexným systémom chladenia, Wi-Fi 6 pripojením, RGB osvetlením, špičkovou audio výbavou i celým radom ďalších praktických funkcií, vďaka čomu ponúka skalopevný a stabilný výkon pre herné, filmové a seriálové maratóny.

Základná doska Asus Prime Z690-P D4 podporuje procesory Intel Pentium Gold, Intel Celeron a 12. generáciu Intel Core Series, kedy sa hodí na montáž do väčších skríň formátu ATX.

Pre osadenie pamäte RAM budete mať k dispozícii celkom 4 sloty DIMM DDR5 s kapacitou až 32 GB a s frekvenciou do 6000 MHz, ktoré umožnia čítanie aj zápis pre dočasné uloženie spracovávaných dát a spustených programov. ASUS OptiMem II udržuje integritu pamäťového signálu smerovaním trás a priechodov do optimálnej vrstvy PCB a T-topológie zaisťuje časovo zladenú signalizáciu vyvážením dĺžok trasovania medzi jednotlivými pamäťovými slotmi, vďaka čomu je zaistená vysoká stabilita, široká kompatibilita, nižšia latencia pri ekvivalentných napätiach i vylepšený rozsah frekvencie pamäte.

ASUS OptiMem II udržuje integritu pamäťového signálu smerovaním trás a priechodov do optimálnej vrstvy PCB, vďaka čomu je zaistená vysoká stabilita, široká kompatibilita, nižšia latencia pri ekvivalentných napätiach i vylepšený rozsah frekvencie pamäte.

Základná doska je pripravená na 4 grafické karty vďaka širokému PCI Express rozhraniu. Pozícia PCI Express 5.0 16x prináša až 2násobnú rýchlosť prenosu dát oproti štandardu PCIe 4.0 a až 4násobnú rýchlosť oproti PCIe 3.0 rozhraniu, zlepšenú integritu signálu, spätne kompatibilné konektory CEM pre prídavné karty a spätnú kompatibilitu s predchádzajúcimi verziami PCI Express. Pomocou štvorice portov SATA III a trojice konektorov M.2 potom pripojíte pevné disky o veľkosti 2242/2260/2280/22110, ktoré vám zaistia potrebný priestor pre vaše súbory a zároveň urýchlia chod aplikácií aj celého OS.

Základná doska Asus Prime Z690-P D4 je pripravená na 4 grafické karty vďaka širokému rozhraniu PCI Express 5.0/4.0/3.0.

Každé zariadenie, ktoré chce byť prepojené s okolitým svetom, musí mať nejakú sieťovú kartou. Základná doska je tak vybavená bezdrôtovým modulom od spoločnosti Intel, ktorý ponúka Bluetooth 5.2 rozhranie a štandard Wi-Fi 6 (802.11ax). Táto technológia dokáže sťahovať dáta až o 38% rýchlejšie ako predchádzajúce Wi-Fi 5 a ponúka aj vylepšenú kapacitu a lepší výkon v rušnom bezdrôtovom prostredí vďaka inováciám, ako je napríklad MU-MIMO, OFDMA či Beamforming. Váš DIY PC systém tak pokryje všetky dátové potreby aj pre veľmi náročné aplikácie, ako je streamovanie videí v rozlíšení 8K a hranie náročných cloudových hier.

Základní deska Asus Prime Z690-P WiFi je vybavena bezdrátovým modulem od společnosti Intel, který nabízí Bluetooth 5.2 rozhraní a standard Wi-Fi 6 (802.11ax).

Základná doska sa môže pochváliť 2,5 GbE konektorom RJ-45, ktorý prináša 2,5 krát vyššiu rýchlosť ako štandardné ethernetové pripojenie. Ak máte zariadenia, ktoré streamujú z mediálneho servera v sieti, pripojenie Ethernet vám výrazne zvýši kvalitu streamovania. Táto sieť potom využíva na zabezpečenie dát brány firewall a jedná sa o vysoko spoľahlivé riešenie nielen z hľadiska bezpečnosti, ale aj s ohľadom na fantastickú stabilitu pripojenia v porovnaní s Wi-Fi. Ochranná technológia LANGuard potom v sebe snúbi pokročilú technológiu spájania signálov a prémiové povrchovo montované kondenzátory pre zlepšenie priepustnosti a ochranu základnej dosky pred údermi blesku a statickou elektrinou, kedy poskytuje ochranu až +/- 15 kV, čo výrazne prekračuje príslušné priemyselné štandardy.

Bezpečnostné protiopatrenia LANGuard ponúka vysokú úroveň ochrany až +/- 15 kV proti statickej elektrine a úderom blesku.

Integrovaný modul regulátora napätia Digi+ VRM zaisťuje neuveriteľne hladký a čistý prívod energie do CPU za všetkých okolností, kedy umožňuje múdru vzdialenú správu napájania. Digitálne riadenie sa od analógového líši tým, že odpadá oneskorenie spôsobené prevodom digitálneho signálu na analógový. Užívatelia sa tak môžu tešiť na fantastickú flexibilitu, dokonalú presnosť, optimalizovaný výkon, úžasnú stabilitu systému a vynikajúcu energetickú účinnosť. Zabudované 14+1fázové DrMOS napájanienapájacie konektory ProCool, zliatinové tlmivky a odolné kovové kondenzátory, čím je zaistená stabilita dodávka energie pre súčasné aj budúce procesory Intel.

Základná doska Asus Prime Z690 D4 má integrovaný modul regulátora napätia Digi+ VRM, ktorý zaisťuje neuveriteľne hladký a čistý prívod energie do CPU za všetkých okolností.

Ventilátory je možné nastaviť tak, aby reagovali na pracovnú záťaž pomocou 3 užívateľsky konfigurovateľných teplotných senzorov. Patentovaný algoritmus znižuje zbytočný hluk systému tým, že sleduje teplotu procesora a dynamicky prispôsobuje rýchlosti ventilátorov. Všetky nastavenia navyše môžete jednoducho spravovať podľa aktuálnych potrieb pomocou Fan Xpert 4 alebo Asus UEFI BIOS Utility, takže si váš herný počítač vždy zachová optimálny výkon aj stálu teplotu bez ohľadu na náročnosť operácií.

Parametre chladenia môžete jednoducho spravovať podľa aktuálnych potrieb pomocou softvéru Fan Xpert 4 či Asus UEFI BIOS Utility.

Každá integrovaná hlavička áutomaticky detekuje DC aj PWM ventilátory a pumpy pre vodné chladenie. K dispozícii je aj režim Extreme Quiet, ktorý znižuje rýchlosti ventilátora pod východiskové minimum, aby bol váš systém pri vykonávaní ľahkých úloh extrémne tichý. Integrované vodné čidlá potom zbierajú dôležité informácie, čo vám uľahčí napríklad monitoring teploty chladiacej kvapaliny či prietoku celej slučky.

Váš herný počítač si vždy zachová vysoký výkon, pretože každá hlavička základnej dosky Asus Prime Z690-P D4 umožňuje zapojenie klasických aj PWM ventilátorov a pumpy na vodné chladenie.

Zadný I/O panel dosky je tvorený z nerezovej ocele, takže sľubuje predĺženú životnosť oproti konkurencii. Moderné rozhranie USB-C 3.2 Gen 2x2 výrazne rozširuje šírku pásma oproti predchádzajúcim generáciám, kedy poskytuje dych vyrážajúcu prenosovú rýchlosť až 20 GB/s, takže je ideálny pre skutočne náročné aplikácie. Ďalej ponúka ultra rýchle nabíjanie s výkonom až 60 W pomocou Quick Charge 4+ technológie, takže dobijete všetku modernú elektroniku za pár krátkych chvíľ. USB-C 3.2 Gen 2x2 port obsahuje 2 sady vodičov, ktoré už boli obsiahnuté vo verzii 3.1, takže so spätnou kompatibilitou nebudú žiadne problémy.

Moderné rozhranie USB-C 3.2 Gen 2x2 poskytuje dych vyrážajúcu prenosovú rýchlosť až 20 GB/ a rýchle nabíjanie s výkonom až 60 W pomocou technológie Quick Charge 4+.

Súčasťou základnej dosky je aj hlavica pre 2 konektory Thunderbolt 4, ktoré spájajú ohromnú šírku pásma s mimoriadnou všestrannosťou štandardu USB-C. Jeden port si tak súčasne poradí s výstupom videa, napájaním aj s prenosom dát s neuveriteľnou priepustnosťou až 40 GB/s! Ponúka rýchle nabíjanie s výkonom až 100 W, vďaka čomu ľahko pripojíte ľubovoľné príslušenstvo, ako sú napríklad 2 externé 4K monitory alebo 1 obrazovka s rozlíšením až 8K. Vďaka tomuto rozhraniu môžete v prípade potreby posilniť grafiku o externej GPU, čím extrémne navýšite grafický výkon. Thunderbolt 4 tiež ušetrí veľa peňazí, pretože káble s týmto konektorom zlacnia, pretože už nepotrebujú vstavané procesory.

Súčasťou základnej dosky Asus Prime Z690 D4 sú aj univerzálne hlavice Thunderbolt 4, ktorá spája ohromnú šírku pásma s mimoriadnou všestrannosťou štandardu USB-C.

Súčasťou dosky je aj integrovaná zvuková karta Realtek s podporou DTS Sound Unbound a Sonic Studio III, ktorá umožňuje reprodukciu zvuku so 7.1kanálovým priestorovým efektom pre multimediálnu zábavu všetkého druhu. Vďaka tomu budete počuť, odkiaľ prichádzajú výstrely, takže lepšie lokalizujete a zneškodníte všetkých vašich protivníkov so zabijackou presnosťou. Pri hraní obľúbených herných titulov už vám neunikne kadejaké spadnutie špendlíka, kroky nepriateľa či nepatrné uštipnutie za stromom neďaleko, keď váš avatar kráča lesom. Táto karta je bezpečne izolovaná od zvyšku systému, čo zabraňuje nepríjemnému rušeniu, ktoré môže skresľovať či dokonca úplne znehodnotiť vydávaný zvuk.

Súčasťou dosky Asus Prime Z690-P D4 je aj integrovaná zvuková karta Realtek ALC1200 s podporou DTS Sound Unbound a Sonic Studio III, ktorá umožňuje reprodukciu zvuku so 7.1kanálovým priestorovým efektom.

Doska Asus Z690-P Wifi Extreme je dokonale prispôsobená na pretaktovanie procesora, pretože ponúka robustné tienené napájanie a niekoľko možností chladenia, čo pomáha k dosiahnutiu vysokej stability systému. XMP technológia umožňuje ľahký a rýchly overclocking pomocou takzvaných XMP profilov. Asus UEFI BIOS Utility poskytuje natívnu podporu pre pevné disky o veľkosti 2,2 TB a viac, užívateľsky prívetivé grafické prostredie a komfortnejšie ovládanie pomocou myši. Pre fajnšmekrov je tu možnosť pokročilého pretaktovania pre vytlačenie úplného maxima, kedy vám intuitívny Advanced Mode poskytne progresívne funkcie pre jemné úpravy.

Intuitívne Advanced Mode vám potom poskytne maximálnu kontrolu mad parametre základnej dosky Asus Prime Z690-P D4, kedy poskytuje rôzne pokročilé funkcie pre jemné úpravy výkonu.

Vyladený PC systém si zaslúži aj zodpovedajúcu estetiku, teda vo výbave základnej dosky nechýba adresovateľné RGB LED podsvietenie, ktoré si môžete prispôsobiť pomocou prehľadného softvéru Asus Aura Sync RGB. Nádherné osvetlenie okrajov a chladiča najviac ocenia zapálení počítačoví hráči, ktorí práve budujú svoj herný kútik. Tento softvérový nástroj ponúka plne nastaviteľné podsvietenie s radom funkčných predvolieb pre vstavané LED diódy, ktoré môžete pripojiť k integrovaným RGB hlaviciam.

Vo výbave základnej dosky Asus Prime Z690-P D4 nechýba adresovateľné RGB LED podsvietenie, ktoré si môžete prispôsobiť pomocou prehľadného softvéru Asus Aura Sync RGB.

Hlavné prednosti

  • Základná doska Asus Prime Z690-P Wifi má pre CPU pripravenú päticu Intel 1700
  • Podporuje procesory Pentium Gold, Celeron a Intel Core Series Gen 12
  • Doska je vhodná pre malé kancelárske aj herné PC s rozmerom skrine ATX
  • 4 DIMM sloty poslúži pre DDR4 RAM pamäte s kapacitou až 32 GB
  • Pre pevné disky sa na základnej doske Z690-P nachádzajú 4 konektory SATA III
  • Trojica M.2 konektorov slúži pre SSD disky s podporou TPM platformy
  • Doska Asus Z690-P Wifi je dokonale prispôsobená na pretaktovanie procesora
  • Ponúka robustné tienené napájanie a niekoľko možností chladenia = vysoká stabilita
  • XMP technológia umožňuje ľahký a rýchly overclocking pomocou profilov
  • Pre fajnšmekrov je tu možnosť pokročilého pretaktovania pre vytlačenie maxima
  • Doska je pripravená na 4 rôzne GPU vďaka širokému rozhraniu PCI Express
  • Pozícia PCIe 5.0 prináša až 2násobnú rýchlosť prenosu dát oproti PCIe 4.0
  • Konektivitu rozširuje široká škála USB portov a 2 konektory Thunderbolt 4
  • 2,5GbE RJ-45 konektor prináša nižšiu odozvu, lepšiu stabilitu aj vyššiu rýchlosť
  • Wi-Fi 6 podporuje až o 37% rýchlejšie pripojenie a latencia poklesla o 75%
  • 7.1kanálová zvuková karta Realtek ALC1200 sprostredkuje úplne vyladené audio
  • Dokonalé 3D audio obstará podpora DTS Sound Unbound a Sonic Studio III
  • Pätica 3,5mm konektorov poslúži na pripojenie slúchadiel a audio systémov
  • Riešenie 14+1fázového digitálneho VRM zvládne napájanie bez akýchkoľvek strát energie
  • Modul regulátora napätia Digi+ VRM s DrMOS patrí medzi to najlepšie v odbore
  • Poskytuje veľmi hladký a čistý prívod energie do CPU za všetkých okolností
  • Riešenie Digi+ VRM umožňuje chytrú vzdialenú správu napájania
  • Zaistí optimalizovaný výkon, úžasnú stabilitu a vynikajúcu energetickú účinnosť
  • Ku každému headeru pripojíte klasický aj PWM ventilátor či pumpu na vodné chladenie
  • Vo výbave základnej dosky nechýba aj viaczónová adresovateľná RGB LED lišta
  • Efekty podsvietenia si môžete prispôsobiť pomocou softvéru Asus Aura Sync RGB

Špecifikácie

  • Značka: Asus
  • Rad: Prime
  • Model: Z690-P Wifi
  • Určenie: základná doska
  • Formát: ATX (30,5 x 23,4 cm)

Softvér

  • Podpora pre OS: Windows 11/10 (64-bit)

Dodávaný softvér

Exkluzívny softvér ASUS
  • Armoury Crate
  • AURA Sync
  • Fan Xpert 4
  • Two-Way AI Noise Cancelation
  • AI Suite 3
  • TurboV EVO
  • EPU
  • DIGI+ VRM
  • Asus CPU-Z
  • MyAsus
  • WinRAR
  • Antivirus Norton (skúšobná verzia)
UEFI BIOS
  • ASUS EZ DIY (ASUS CrashFree BIOS 3 / EZ Flash 3 / EZ Mode)

Čipová sada

  • Chipset: Intel Z690
  • CPU: Intel Core i9/i7/i5 Gen 12, Pentium Gold, Celeron
  • Počet voľných slotov pre CPU: 1
  • Socket / pätica: Intel LGA 1700
  • Úroveň RAID: 0-striping, 1-mirroring, 5-mirroring, 10-mirroring
  • Integrovaná sieťová karta WLAN: Intel Wi-Fi 6
  • Integrovaná sieťová karta LAN: Intel 2.5GbE Ethernet čip

Grafické jadro

  • Integrované grafické jadro: Áno (podľa CPU)
  • Maximálne podporované rozlíšenie (HDMI 2.1): 4096 x 2304 @ 60 Hz
  • Maximálne podporované rozlíšenie (DisplayPort 1.4): 4096 x 2304 @ 60 Hz
  • Maximálne podporované rozlíšenie (Thunderbolt 4): 7680 x 4320 pri 60 Hz

RAM

  • Typ pamäte: DDR5 DIMM
  • Počet pamäťových slotov: 4
  • Počet osadených slotov: 0
  • Maximálna veľkosť pamäte RAM (1 slot): 32 GB
  • Maximálna veľkosť pamäte RAM (všetky sloty): 128 GB
  • Maximálny počet kanálov pamäte: 2
  • Pretaktovanie / overclocking (OC): Áno
  • Podpora XMP profilov: Áno
  • Podpora OptiMem II: Áno
  • Frekvencia RAM: 4800 / 5000 / 5200 / 5400 / 5600 / 5800 / 6000 MHz

Audio

  • Integrovaná zvuková karta: Realtek ALC1200
  • Priestorový zvuk: DTS Sound Unbound, Sonic Studio III
  • Konfigurácia: 7.1CH s podporou S/PDIF output
  • Vzorkovacia frekvencia: 24-bit / 192 kHz
  • Kvalita prehrávania: 110 dB SNR
  • Kvalita záznamu: 102 dB SNR
  • Tienenie audio linky: Áno
  • Technológia tienenia: SupremeFX
  • Vyhradené zvukové vrstvy PCB: Áno
  • Ďalšie podporované funkcie: detekcia jackov, viacnásobné streamovanie, prepracovanie jackov na prednom paneli

Konektory a sloty

Rozširujúce sloty
  • 1x PCIe 5.0 x16 slot
  • 1x PCIe 4.0 x16 slot
  • 2x PCIe 3.0 x16 slot
  • 1x PCIe 3.0 x1 slot
Interné konektory
Chladenie
  • 1x 4pinová hlavička ventilátora CPU
  • 1x 4pinová hlavička CPU OPT
  • 1x 4-kolíková hlavica AIO pumpy
  • 3x 4-kolíková hlavička podvozku ventilátora
Napájanie
  • 1x 24pinový hlavný napájací konektor ATX
  • 2x 8pinový napájací +12V konektor ATX
  • 1x 4pinový napájací +12V konektor ATX
Úložisko
  • 3x slot M.2 (kľúč M)
  • 4x SATA III
USB
  • 4x USB 2.0 port
  • 4x USB 3.2 Gen 1 port
  • 1x USB-C 3.2 Gen 1 port
  • 2x Thunderbolt 4 port
Ostatné
  • 3x adresovateľná hlavička RGB Gen 2
  • 1x AURA RGB záhlavie
  • 1x záhlavie COM portu
  • 1x mazač CMOS
  • 1x predný audio panel (AAFP)
  • 1x 14-1pinová hlavička SPI TPM
  • 1x 20-5pinová hlavička System Panel
Konektory na zadnom paneli
  • 1x port USB-C 3.2 Gen 2 x 2
  • 1x USB-A 3.2 Gen 2 port
  • 2x USB-A 3.2 Gen 1 port
  • 2x USB-A 2.0 port
  • 1x DisplayPort 1.4
  • 1x HDMI 2.1 konektor
  • 1x Wi-Fi 6 modul
  • 1x 2,5GbE RJ-45 port
  • 5x 3,5 mm Audio Jack
  • 1x optický S/PDIF výstup
  • 1x kombinovaný port PS/2 pre klávesnicu a myš

Špeciálne funkcie

Asus 5X Protection III
  • DIGI+ VRM s DrMOS
  • LANGuard
  • Ochrana proti prepätiu
  • SafeSlot
  • Zadný I/O panel z nerezovej ocele
Extreme Engine Digi+
  • Kovové kondenzátory
  • Zliatinové tlmivky
ASUS Q-Design
  • Q-DIMM
  • Q-Slot
Tepelné riešenie
  • Flexibilný chladič M.2
  • Konštrukcia chladiča VRM
ASUS EZ DIY
  • ProCool
  • Mazač CMOS
RGB
  • AURA RGB hlavičky
  • Adresovateľné hlavičky RGB Gen 2

Fyzické vlastnosti

  • Farba: čierna
  • Hmotnosť: 1,5 kg
  • Hmotnosť balenia: 2 kg
  • Rozmery balenia (Š x V x H): 32 x 7 x 27 cm

Obsah balenia

  1. 1x základná doska Asus Z690-P Wifi
  2. 2x SATA III kábel
  3. 1x pohyblivá anténa
  4. 1x I/O štít
  5. 1xbalenie sťahovacích pások
  6. 2x balenie skrutiek M.2 SSD
  7. 1x DVD so softvérom
  8. 1x užívateľská príručka

Parametre

Parametre

WiFi špecifikácie
802.11a/b/g/n/ax (WiFi 6)
Rýchlosť LAN portov
2,5 Gbps
Platforma
Intel
Chipset
Z690
Socket
1700
Formát dosky
ATX
Rozmery v x š (cm)
30,5 x 23,4
RAID radič
Áno
Typ operačnej pamäte
DDR5
Počet DIMM slotov
4
Max. veľkosť operačnej pamäti [GB]
128
Maximálna frekvencia operačnej pamäte (MHz)
6000
XMP
Áno
Grafická karta
Nie
WiFi
Áno
Bluetooth
Áno
PCI Express x16 (počet)
4
Počet konektorov SATA
4
DisplayPort výstup
Nie
VGA výstup
Nie
DVI výstup
Nie
Počet konektorov USB 2.0
2
Počet konektorov USB 3.0
2
Počet LAN portov
1
LAN port
RJ-45