0
Váš nákupný košík je prázdny.

+421 221 201 178

Po–Št 8–16:30, Pia 8–16 hod.

Všetky kategórie
 

Produkt je možné objednať iba ako súčasť konfigurácie

Základná doska Asus ROG STRIX Z690-I GAMING WIFI 2xDDR5, 1xHDMI, WI-FI, miniITX

 
Základná doska pre Intel Pentium Gold / Celeron / Core Series Gen 12, formát Mini-ITX, LGA 1700, XMP, 2x DIMM DDR5, 4x SATA III, 2 konektory M.2, 1x PCIE 5.0 x16, zvuková karta Realtek ALC4080, Wi- Fi 6E + BL 5.2, AIO/PWM chladenie, Digi+ VRM napájanie.
 
Výrobca
Asus
Kód
12710347
Part No.
90MB1910-M0EAY0
Popis produktu

Popis produktu

Chcete si postaviť úplne nový počítač, ktorý rozbehne všetky najnovšie herné tituly a má skvelé vyhliadky aj do budúcnosti? Potom zvoľte základnú dosku Asus ROG Strix Z690-I Gaming, ktorá podporuje procesory Intel Pentium Gold, Intel Celeron a 12. generáciu Intel Core Series, kedy má na uloženie CPU pripravenú päticu Intel LGA 1700. Doska sa hodí pre montáž do miniatúrnych skríň formátu Mini -ITX a môže sa pochváliť komponentmi vojenskej kvality, vylepšeným napájaním, komplexným systémom chladenia, špičkovou audio výbavou aj celým radom ďalších praktických funkcií, vďaka čomu ponúka skalopevný a stabilný výkon pre herné, filmové a seriálové maratóny.

Základná doska Asus ROG Strix Z690-I Gaming podporuje procesory Intel Pentium Gold, Intel Celeron a 12. generáciu Intel Core Series, kedy má na uloženie CPU pripravenú päticu Intel LGA 1700.

Pre osadenie pamäte RAM budete mať k dispozícii celkom 2 sloty DIMM DDR5 s kapacitou až 64 GB a s frekvenciou do 4800 MHz, ktoré umožnia čítanie aj zápis pre dočasné uloženie spracovávaných dát a spustených programov. Pomocou 4 SATA III portov a 2 konektormi M.2 potom pripojíte pevné disky o veľkosti 2242/2260/2280/22110, ktoré vám zaistia potrebný priestor pre vaše súbory a zároveň urýchlia chod aplikácií aj celého OS.

Pomocou 4 SATA III portov a 2 konektormi M.2 pripojíte k základnej doske Asus ROG Strix Z690-I pevné disky o veľkosti 2242/2260/2280/22110, ktoré vám zaistia potrebný priestor pre vaše súbory a zároveň urýchlia chod aplikácií aj celého OS.

Základná doska je pripravená aj na pridanie grafickej karty vďaka slotu PCI Express 5.0 16x, ktorý prináša až 2násobnú rýchlosť prenosu dát oproti štandardu PCIe 4.0 a až 4násobnú rýchlosť oproti PCIe 3.0 rozhraniu, zlepšenú integritu signálu, spätne kompatibilné konektory CEM pre prídavné karty a spätnú kompatibilitu. s predchádzajúcimi verziami PCI Express.

Základní deska Asus ROG Strix Z690-I je připravena na přidání grafické karty díky modernímu slotu PCI Express 5.0 16x, který přináší až 2násobnou rychlost přenosu dat oproti standardu PCIe 4.0.

Každé zariadenie, ktoré chce byť prepojené s okolitým svetom, musí mať nejakú sieťovú kartu. Základná doska je tak vybavená bezdrôtovým modulom od spoločnosti Intel, ktorý ponúka Bluetooth 5.2 rozhranie a štandard Wi-Fi 6E (802.11ax). Táto technológia dokáže sťahovať dáta až o 38% rýchlejšie ako predchádzajúce Wi-Fi 5 a ponúka aj vylepšenú kapacitu a lepší výkon v rušnom bezdrôtovom prostredí vďaka inováciám, ako je napríklad MU-MIMO, OFDMA či Beamforming. Wi-Fi 6E tak pokryje všetky dátové potreby aj pre veľmi náročné aplikácie, ako je streamovanie videí v rozlíšení 8K a hranie náročných cloudových hier.

Základná doska Asus ROG Strix Z690-I je vybavená bezdrôtovým modulom od spoločnosti Intel, ktorý ponúka Bluetooth 5.2 rozhranie a štandard Wi-Fi 6E (802.11ax).

Základná doska sa môže pochváliť vysoko spoľahlivým 2,5GbE RJ-45 konektorom, ktorý prináša až 2,5-krát vyššiu rýchlosť ako štandardné ethernetové pripojenie. Ak máte zariadenia, ktoré streamujú z mediálneho servera v sieti, pripojenie Ethernet vám výrazne zvýši kvalitu streamovania. Táto sieť potom využíva na zabezpečenie dát brány firewall a jedná sa o vysoko spoľahlivé riešenie nielen z hľadiska bezpečnosti, ale aj s ohľadom na fantastickú stabilitu pripojenia v porovnaní s Wi-Fi.

Základní deska Asus ROG Strix Z690-I se může pochlubit vysoce spolehlivým 2,5GbE RJ-45 konektorem, který přináší až 2,5krát vyšší rychlost než standardní ethernetové připojení.

Integrovaný modul regulátora napätia Digi+ VRM zaisťuje neuveriteľne hladký a čistý prívod energie do CPU za všetkých okolností, kedy umožňuje múdru vzdialenú správu napájania. Digitálne riadenie sa od analógového líši tým, že odpadá oneskorenie spôsobené prevodom digitálneho signálu na analógový. Užívatelia tak môžu tešiť na fantastickú flexibilitu, dokonalú presnosť, optimalizovaný výkon, úžasnú stabilitu systému a vynikajúcu energetickú účinnosť. Váš herný počítač si tak vždy zachová vysoký výkon aj stálu teplotu, kedy každá hlavička umožňuje zapojenie klasických aj PWM ventilátorov a pumpy na vodné chladenie.

Váš herný počítač si vždy zachová vysoký výkon, pretože každá hlavička základnej dosky Asus ROG Strix Z690-I umožňuje zapojenie klasických aj PWM ventilátorov a pumpy na vodné chladenie.

Zadný I/O panel dosky je tvorený z nerezovej ocele, takže sľubuje predĺženú životnosť oproti konkurencii. Moderné rozhranie USB-C 3.2 Gen 2x2 poskytuje dych vyrážajúcu prenosovú rýchlosť až 20 GB/s a funkcia Asus FlashBack umožňuje užívateľom aktualizovať BIOS na najnovšiu verziu pomocou flashdisku bez toho, aby bolo nutné osadzovať dosku procesorom či pamäťou. Najnovšiu verziu BIOSu stačí premenovať a stiahnuť na flashdisk, zapojiť ho do určeného portu a potom je možné automaticky nahrať BIOS úplne bez potreby akéhokoľvek osadenia.

Základná doska Asus ROG Strix Z690-I má moderné rozhranie USB-C 3.2 Gen 2x2, ktoré poskytuje dych vyrážajúcu prenosovú rýchlosť až 20 GB/s.

Súčasťou základnej dosky sú aj 2 univerzálne konektory Thunderbolt 4, ktoré spájajú ohromnú šírku pásma s mimoriadnou všestrannosťou štandardu USB-C. Jeden konektor si tak súčasne poradí s výstupom videa, napájaním aj s prenosom dát s neuveriteľnou priepustnosťou až 40 GB/s! Ponúka rýchle nabíjanie s výkonom až 100 W, vďaka čomu ľahko pripojíte ľubovoľné príslušenstvo, ako sú napríklad 2 externé 4K monitory alebo 1 obrazovka s rozlíšením až 8K. Vďaka tomuto rozhraniu môžete v prípade potreby posilniť grafiku o externý GPU, čím extrémne navýšite grafický výkon. Thunderbolt 4 tiež ušetrí veľa peňazí, pretože káble s týmto konektorom zlacnia, pretože už nepotrebujú vstavané procesory.

Súčasťou základnej dosky Asus ROG Strix Z690-I sú aj 2 univerzálne konektory Thunderbolt 4, ktoré spájajú ohromnú šírku pásma s mimoriadnou všestrannosťou štandardu USB-C

Súčasťou dosky je aj integrovaná zvuková karta Realtek ALC4080 s podporou DTS Sound Unbound a Sonic Studio III, ktorá umožňuje reprodukciu zvuku so 7.1kanálovým priestorovým efektom pre multimediálnu zábavu všetkého druhu. Vďaka tomu budete počuť, odkiaľ prichádzajú výstrely, takže lepšie lokalizujete a zneškodníte všetkých vašich protivníkov so zabijackou presnosťou. Pri hraní obľúbených herných titulov už vám neunikne kadejaké spadnutie špendlíka, kroky nepriateľa či nepatrné uštipnutie za stromom neďaleko, keď váš avatar kráča lesom. Táto karta je bezpečne izolovaná od zvyšku systému, čo zabraňuje nepríjemnému rušeniu, ktoré môže skresľovať či dokonca úplne znehodnotiť vydávaný zvuk.

Súčasťou dosky Asus ROG Strix Z690-I je aj integrovaná zvuková karta Realtek ALC4080 s podporou DTS Sound Unbound a Sonic Studio III, ktorá umožňuje reprodukciu zvuku so 7.1kanálovým priestorovým efektom.

Základná doska Asus ROG Strix Z690-I je určená nielen pre samotných hráčov, ale aj pre herné streamery a ďalších tvorcov videí. Technológia AI Noise Cancelation využíva pri snímaní mikrofónom umelú inteligenciu a hlboké učenie na zníženie hluku na pozadí. Rušivé klapanie klávesnice, cvakanie myši a ďalšie okolité ruchy sú tak veľmi dômyselne odstránené, takže vás bude počuť s úplne dokonalou čistotou, či už budete hrať hry, komunikovať so spoluhráčmi alebo natáčať či streamovať herné videá.

Technológia AI Noise Cancelation využíva pri snímaní mikrofónom umelú inteligenciu a hlboké učenie na zníženie hluku na pozadí.

Doska Asus Z690-I je dokonale prispôsobená na pretaktovanie procesora, pretože ponúka robustné tienené napájanie a niekoľko možností chladenia, čo pomáha k dosiahnutiu vysokej stability systému. XMP technológia umožňuje ľahký a rýchly overclocking pomocou takzvaných XMP profilov, ale pre fajnšmekrov je tu aj možnosť pokročilého pretaktovania pre vytlačenie úplného maxima.

Základná doska Asus ROG Strix Z690-I je dokonale prispôsobená na pretaktovanie procesora pomocou XMP profilov.

Asus UEFI BIOS Utility poskytuje natívnu podporu pre pevné disky o veľkosti 2,2 TB a viac, užívateľsky prívetivé grafické prostredie a komfortnejšie ovládanie pomocou myši. Rozmanité špeciálne funkcie vám pomôžu ľahko a rýchlo nájsť správny smer, či už ste na poli počítačov nováčikom alebo už vykonávate pretaktovanie dlhé roky. EZ Mode zobrazuje základné nastavenia a štatistiky a ponúka šikovného sprievodcu, funkciu preťahovania a rýchle nastavenie 1 kliknutím. Intuitívny Advanced Mode vám potom poskytne maximálnu kontrolu, kedy poskytuje rôzne pokročilé funkcie pre jemné úpravy výkonu.

Intuitívne Advanced Mode vám potom poskytne maximálnu kontrolu mad parametre základnej dosky Asus ROG Strix Z690-I, kedy poskytuje rôzne pokročilé funkcie pre jemné úpravy výkonu.

Vyladený PC systém si zaslúži aj zodpovedajúcu estetiku, teda vo výbave základnej dosky nechýba adresovateľné RGB LED podsvietenie, ktoré si môžete prispôsobiť pomocou prehľadného softvéru Asus Aura Sync RGB. Nádherné osvetlenie okrajov a chladiča najviac ocenia zapálení počítačoví hráči, ktorí práve budujú svoj herný kútik. Tento softvérový nástroj ponúka plne nastaviteľné podsvietenie s radom funkčných predvolieb pre vstavané LED diódy, ktoré môžete pripojiť k integrovaným RGB hlaviciam. Všetko je možné zosynchronizovať so širokým portfóliom hardvéru s podporou Aura Sync RGB, takže sa môžete tešiť na poriadnu hernú atmosféru vo dne v noci.

Vo výbave základnej dosky Asus ROG Strix Z690-I nechýba adresovateľné RGB LED podsvietenie, ktoré si môžete prispôsobiť pomocou prehľadného softvéru Asus Aura Sync RGB.

Hlavné prednosti

  • Základná doska Asus Z690-I má pre CPU pripravenú päticu Intel 1700
  • Podporuje procesory Pentium Gold, Celeron a Intel Core Series Gen 12
  • Doska je vhodná pre malé kancelárske aj herné PC o rozmere skrine Mini-ITX
  • 2 DIMM sloty poslúži pre DDR5 RAM pamäte s kapacitou až 64 GB
  • Pre pevné disky sa na základnej doske Z690-I nachádza 4 konektorov SATA III
  • Dvojica M.2 konektorov slúži pre SSD disky s podporou TPM platformy
  • Doska Asus Z690-I je dokonale prispôsobená pre pretaktovanie procesora
  • Ponúka robustné tienené napájanie a niekoľko možností chladenia = vysoká stabilita
  • XMP technológia umožňuje ľahký a rýchly overclocking pomocou profilov
  • Pre fajnšmekrov je tu možnosť pokročilého pretaktovania pre vytlačenie maxima
  • Doska je pripravená na pridanie grafickej karty vďaka slotu PCI Express 5.0 16x
  • Konektivitu rozširuje široká škála USB portov a 2 konektory Thunderbolt
  • 2,5GbE RJ-45 konektor prináša nižšiu odozvu, lepšiu stabilitu a až 2,5x vyššiu rýchlosť
  • Wi-Fi 6 podporuje až o 37% rýchlejšie pripojenie a latencia poklesla o 75%
  • 7.1kanálová zvuková karta Realtek ALC4080 sprostredkuje úplne vyladené audio
  • Zosilňovač Savitech SV3H712 zvýši kvalitu prehrávania pri slúchadlách s vysokou impedanciou
  • Dokonalé 3D audio obstará podpora DTS Sound Unbound a Sonic Studio III
  • Pozlátené 3,5mm konektory poslúžia na pripojenie slúchadiel a audio systémov
  • Modul regulátora napätia Digi+ VRM patrí medzi to najlepšie v odbore
  • Poskytuje veľmi hladký a čistý prívod energie do CPU za všetkých okolností
  • Riešenie Digi+ VRM umožňuje chytrú vzdialenú správu napájania
  • Zaistí optimalizovaný výkon, úžasnú stabilitu a vynikajúcu energetickú účinnosť
  • Ku každému headeru pripojíte klasický aj PWM ventilátor či pumpu na vodné chladenie
  • Vo výbave základnej dosky nechýba aj viaczónová adresovateľná RGB LED lišta
  • Efekty podsvietenia si môžete prispôsobiť pomocou softvéru Asus Aura Sync RGB

Špecifikácie

  • Značka: Asus
  • Rad: ROG Strix
  • Model: Z690-I
  • Určenie: základná doska
  • Formát: Mini-ITX (17 x 17 cm)

Softvér

  • Podpora pre OS: Windows 11/10 (64-bit)

Dodávaný softvér

Exkluzívny softvér ROG

  • GameFirst VI
  • ROG CPU-Z
  • Sonic Studio III + Sonic Studio Virtual Mixer + Sonic Suite Companion
  • Sonic Radar III
  • DTS® Sound Unbound
  • Anti-virus

Exkluzívny softvér ASUS

  • Armoury Crate
  • AIDA64 Extreme (60-dňový free trial verzia)
  • AURA Creator
  • AURA Sync
  • Fan Xpert 4
  • Two-Way AI Noise Cancelation
  • AI Suite 3
  • TPU
  • EPU
  • DIGI+ VRM
  • Turbo app
  • MyAsus
  • WinRAR

UEFI BIOS

  • AI Overclocking Guide
  • FlexKey
  • MemTest86
  • ASUS EZ DIY (ASUS CrashFree BIOS 3 / EZ Flash 3 / EZ Mode)

Čipová sada

  • Chipset: Intel Z690
  • CPU: Intel Core i9/i7/i5 Gen 12, Pentium Gold, Celeron
  • Počet voľných slotov pre CPU: 1
  • Socket / pätica: Intel LGA 1700
  • Úroveň RAID: 0-striping, 1-mirroring, 5-mirroring, 10-mirroring
  • Integrovaná sieťová karta: Intel 2.5GbE LAN, Intel Wi-Fi 6E

Grafické jadro

  • Integrované grafické jadro: Áno (podľa CPU)
  • Maximálne podporované rozlíšenie (HDMI 2.1): 4096 x 2304 @ 60 Hz
  • Maximálne podporované rozlíšenie (DisplayPort 1.4): 4096 x 2304 @ 60 Hz

RAM

  • Typ pamäte: DDR5 DIMM
  • Počet pamäťových slotov: 2
  • Počet osadených slotov: 0
  • Maximálna veľkosť pamäte RAM (1 slot): 64 GB
  • Maximálna veľkosť pamäte RAM (všetky sloty): 128 GB
  • Maximálny počet kanálov pamäte: 2
  • Pretaktovanie / overclocking (OC): Áno
  • Maximálna frekvencia operačnej pamäte: 4800 MHz

Audio

  • Integrovaná zvuková karta: Realtek ALC4080
  • Priestorový zvuk: DTS Sound Unbound, Sonic Studio III
  • Konfigurácia: 7.1CH s podporou S/PDIF output
  • Integrovaný zosilňovač: Savitech SV3H712
  • Slúchadlový zosilňovač: RC4580
  • Digitálne-analógový prevodník: ESS Sabre Hi-Fi ES9023P, ESS SABRE9018Q2C
  • Audio kodek: S1220/S1220A
  • Kondenzátory: Nichicon
  • Kvalita prehrávania: 120 dB SNR
  • Kvalita záznamu: 113 dB SNR
  • Vzorkovacia frekvencia: 32-bit / 384 kHz
  • Tienenie audio linky: Áno
  • Technológia tienenia: SupremeFX
  • Pozlátené audio konektory: Áno
  • LED podsvietenie audio konektorov: Áno
  • Snímanie impedancie pre slúchadlové výstupy: Áno
  • Ďalšie podporované funkcie: detekcia jackov, viacnásobné streamovanie, prepracovanie jackov na prednom paneli

Konektory a sloty

Rozširujúce sloty
  • 1x PCI Express 5.0 x16 slot
Interné konektory
Chladenie
  • 1x 4pinová hlavička ventilátora CPU
  • 1x 4-kolíková hlavička AIO pumpy
  • 1x 4-kolíková hlavička podvozku ventilátora
Napájanie
  • 1x 24pinový hlavný napájací konektor ATX
  • 1x 8pinový napájací 12V konektor ATX
Úložisko
  • 2x slot M.2 (kľúč M)
  • 4x SATA III
USB
  • 2x USB 2.0 port
  • 2x USB-A 3.2 Gen 1 port
  • 1x USB-C 3.2 Gen 2x2 port
Ostatné
  • 3x adresovateľná LED hlavička
  • 1x AURA RGB záhlavie
  • 1x 2-pinová POWER_BTN hlavička
  • 2x konektor USB-C pre inštaláciu karty SATA ROG Strix
Konektory na zadnom paneli
  • 2x USB-C / Thunderbolt 4 port
  • 2 x USB-A 3.2 Gen 2 port
  • 3x USB-A 3.2 Gen 1 port
  • 2x USB-A 2.0 port
  • 1 x HDMI konektor
  • 1x Wi-Fi modul
  • 1x 2,5GbE RJ-45 port
  • Audio konektory s LED podsvietením
  • 1x optický výstupný port S/PDIF
  • 1x mazač CMOS
  • 1x tlačidlo BIOS FlashBack

Špeciálne funkcie

Extreme Engine Digi+
  • Kovové 5K kondenzátory

ASUS Q-Design

  • M.2 Q-Latch
  • Q-DIMM
  • Q-Slot
  • Q-LED (CPU [červená], DRAM [žltá], VGA [biela], Boot Device [žlto-zelená])
Tepelné riešenie
  • Chladič M.2
  • M.2 zadná doska chladiča
ASUS EZ DIY
  • Tlačidlo BIOS FlashBack
  • LED dióda BIOS FlashBack
  • Mazač CMOS
  • Chránič páčky CPU Socket
  • ProCool II
  • Predinštalovaný I/O štít
  • SafeSlot
  • SafeDIMM
RGB
  • AURA RGB hlavičky
  • Adresovateľné hlavičky RGB Gen 2

Fyzické vlastnosti

  • Farba: čierna
  • Hmotnosť: 1,5 kg
  • Hmotnosť balenia: 2 kg
  • Rozmery balenia (Š x V x H): 32 x 7 x 27 cm

Obsah balenia

  1. 1x základná doska Asus Z690-I
  2. 1 x rozbočovací kábel ROG USB 2.0
  3. 1x panelový kábel
  4. 2x SATA III kábel
  5. 1x pohyblivá anténa
  6. 1x balenie sťahovacích pások
  7. 1x M.2 Q-Latch balíček
  8. 1x kľúčenka s logom ROG
  9. 2x nálepka „ROG Strix“
  10. 1x ďakovná karta
  11. 1x DVD s podporným softvérom
  12. 1x užívateľská príručka

Parametre

Parametre

Platforma
Intel
Chipset
Z690
Socket
1700
Formát dosky
Mini ITX
Rozmery v x š (cm)
17 x 17
RAID radič
Áno
Typ operačnej pamäte
DDR5
Max. veľkosť operačnej pamäti [GB]
128
Maximálna frekvencia operačnej pamäte (MHz)
4800
XMP
Áno
Grafická karta
Nie
WiFi
Áno
Bluetooth
Áno
Počet konektorov SATA
4
DisplayPort výstup
Nie
VGA výstup
Nie
DVI výstup
Nie