0
Váš nákupný košík je prázdny.

+421 221 201 178

Po–Št 8–16:30, Pia 8–16 hod.

Všetky kategórie
 

Tovar bol vyradený z ponuky

Ak máte o produkt záujem, kontaktujte prosím emailom manažéra:Martin Gebel

WiFi router Asus RT-AC59U v2 Dual-Band AC1500, 4x GLAN, USB, AiMesh

Záruka 3 roky

 
2pásmový Wi-Fi router AC1500, 4 externej antény (4 x 5 dBi), 600 MB/s (2,4 GHz) a 867 MB/s (5 GHz). 4 x port Gigabit LAN, 1 x USB 2.0 port ASUS AiDisk. Rodič. kontrola, QoS. Plynulé streamovanie 4K videa z YouTube a Netflix, VoIP či hranie hier online.
 
Výrobca
Asus
Kód
52020106
Part No.
90IG0540-BO94A0
Popis produktu

Popis produktu

Router Asus RT-AC59U v2 podporuje Wi-Fi štandardy IEEE 802.11a/b/g/n/ac, kedy čipová sada pre 802.11ac (5G Wi-Fi) poskytuje veľmi rýchly bezdrôtový prenos dát. Tento smerovač totiž predstavuje moderné Wi-Fi zariadenia s rýchlosťami až 600 MB/s v 2,4GHz pásme a 867 MB/s v 5GHz pásme.

Navyše možno RT-AC59U použiť aj ako Access Point, kedy prevádza káblový internet na bezdrôtový a tým sprostredkováva koncovému užívateľovi pripojenie k internetu, alebo ako Extender pre rozšírenie pokrytia existujúcej Wi-Fi siete alebo ako hardvérová brána firewall, ktorá spoľahlivo ochráni vašu sieť pred DoS útoky.

Užijete si tiež jednoduchosť a prívetivosť používateľského rozhrania ASUSWRT pre nastavenie a správu routeru. Správa vašej domácej siete tak bude veľmi jednoduchá aj za prispenia ostatných všestranných funkcií – rodičovská kontrola, hosťujúca sieť, QoS a ďalšie vychytávky.

Máte slabý dosah? So zariadením ASUS RT-AC59U a technológií MU-MIMO sa tohto problému navždy zbavíte. Smerovač má dohromady 4 externé antény so ziskom 4 x 5 dBi. Prostredníctvom tejto rozšírenej sústavy antén vytvára viac dátových tokov súčasne. Môžete sa tak spoľahnúť na bezproblémovú prevádzku Wi-Fi, pretože smerovač ponúkne vysoký výkon aj pri dátovo náročných aplikáciách. AC1500 Dual Band Wi-Fi router tak zaistí neuveriteľne plynulé a navyše úplne bezpečné streamovanie 4K videí z Youtube či Netflix, VoIP či hranie online hier.

Router má 4 Gigabitové LAN porty, ktoré môžu súčasne poskytovať prenosové pásmo až 4 Gb/s, čo je 10x vyšší výkon ako u pripojenia Fast Ethernet 100Base-TX. Celkom pripojíte až 4 zariadenia cez toto ethernetové rozhranie – inteligentné televízory, herné konzoly, zariadenia pre káblovú televíziu, multimediálne prehrávače, múdre dátové úložiská NAS a ďalšie zariadenia. Teraz môžu mať svoje vlastné vyhradené porty, vďaka čomu sa z RT-AC59U V2 stane parádny domáci mediálny hub. Ďalej je tu k dispozícii USB 2.0 port ASUS AiDisk, ktorý umožní pripojiť externé úložisko, tlačiarne či 3G / 4G dongle. Tento bezdrôtový smerovač funguje s väčšinou USB HDD diskov do kapacity 2 TB a podporuje povolenie na čítanie a zápis pre formáty FAT16, FAT32, EXT2, EXT3 a NTFS.

Router porty

AiMesh

Táto funkcia vytvára celoplošné pokrytie Wi-fi pomocou niekoľkých routerov značky ASUS. AiMesh je výkonný , flexibilný nástroj poskytujúci časovo úsporné centrálne ovládanie a bezproblémové roamingové schopnosti. Na tento Wi-fi signál sa môžete vždy spoľahlivo.

Bezpečné surfovanie a kvalita služieb

Rodičovská kontrola zabezpečí osobný a primeraný prístup k internetu pre každého člena rodiny. Úrovne filtrov a časové limity pomôžu s kontrolou tých najmenších, kedy môžete blokovať určité URL adresy alebo naplánovať časy, kedy sa zariadenie pre deti môže pripojiť k internetu.

Sieť pre hostí oddelí vašu vlastnú primárnu sieť a prináša tak väčšie bezpečie pre vás a vaše dáta. Stačí nastaviť zabezpečenia na WPA / WPA2 Personal, ponecháte predvolenú verziu šifrovania a jeho hodnoty a zvolíte ľahko zapamätateľné heslo. Takto jednoducho si nastavíte Wi-Fi pre hostí a chránite svoju rodinu a jej súkromie.

Pomocou QoS (Quality of Service) zase vyberiete zariadenia alebo činnosti, ktoré chcete uprednostniť vo svojej sieti. Len niekoľkými kliknutiami sa uistíte, že váš notebook alebo streamovaný film je na prvom mieste v rámci vašej siete. ASUS QoS zaistí prichádzajúcu a odchádzajúcu šírku pásma na káblovom aj bezdrôtovom pripojení. Môžete tak definovať svoje online hranie a streamovanie HD ako najvyššiu prioritu a navždy tak zatočiť s oneskorením.

IGMP Snooping optimalizuje poskytovanie multimediálnej prevádzky, aby zabezpečil lepší zážitok zo siete, najmä pre aplikácie ako je IPTV. Táto funkcia sa dozvie, aké skupiny rozosielania sú potrebné na konkrétnych portoch. Tým pádom rozosielanie smeruje len tam, kam má. Ak sa k tomuto portu nič nepripojí, prepne ho sám prepínač. V kaskádovom prostredí sa tak výrazne zníži prevádzka medzi prepínačmi.

Na internete sa už objavujú zdroje dostupné iba pomocou IPv6, ktorý postupne nahrádza dosluhujúci protokol IPv4. Prináša najmä otvorenú konektivitu medzi všetkými zariadeniami, ktorá s IPv4 kvôli nedostatku adries nebola možná. Protokol IPv6 hravo zvládne masívne rozšírenie adresného priestoru a pridelí všetkým zariadeniam ich vlastnú IPv6 adresu. To zaručí vysokorýchlostný prenos dát a umožní naplno využívať všetky možností internetu.

Dokonalé intuitívne užívateľské rozhranie ASUSWRT poskytuje ľahký prístup k inštalačnému postupu cez internet v troch krokoch aj k bohatým možnostiam pokročilého nastavenia. Sieť môžete ovládať pomocou Asus Router aplikácie, ktorá vám umožní nastaviť router, spravovať sieťovú prevádzku, diagnostikovať problémy s pripojením, a dokonca aktualizovať firmware, to všetko bez nutnosti zapnutia počítača.

Pokročilé funkcie prekladu adries (NAT)

Router Asus RT-AC59U v2 so sebou prináša aj pokročilé funkcie prekladu adries (NAT) – Port Forwarding, Port triggering, UPnP a DMZ.

Port Forwarding, slovensky presmerovanie portov, je metóda smerovania portov z jedného sieťového uzla na druhý. Typickým použitím je umožnenie vonkajšiemu užívateľovi pripojiť sa na port na súkromnej adrese v lokálnej sieti prostredníctvom smerovača, ktorý podporuje technológiu prekladu sieťových adries.

Port Triggering je špecializovaná forma port forwardingu. Odchádzajúce spojenia na vopred určenom porte („trigger port“) spôsobia v prípade aktivity odchádzajúcich portov, že prichádzajúca prevádzka na špecifické prichádzajúce porty je dynamicky presmerovaná na hostiteľa, ktorý začal komunikáciu. To umožňuje počítačom poskytovať služby, ktoré zvyčajne vyžadujú verejnú adresu počítača.

Termín UPnP je odvodený od plug-and-play, čo je technológia pre automatickú konfiguráciu hardvérových zariadení pripojených k počítaču. Cieľom UPnP sady protokolov je umožniť jednoduché pripojenie periférnych súčastí počítača a zjednodušiť zavádzanie sietí v domácnostiach i podnikoch. UPnP definuje riadiaci protokol zariadení postavených na komunikačných štandardoch.

Skratka DMZ je odvodená z termínu „demilitarizovaná zóna“, čo je oblasť medzi štátmi, v ktorej nie sú povolené žiadne vojenské akcie. Toto pomenovanie je logické, pretože sa jedná o bezpečnostné opatrenia, fyzickú alebo logickú podsieť, ktorá je z bezpečnostných dôvodov oddelená od ostatných zariadení. Jej účelom je pridanie ďalšej bezpečnostnej vrstvy v lokálnej sieti. To znamená, že prípadný útočník získa prístup iba k zariadeniu, ktoré je v DMZ, ale zvyšok lokálnej siete je v bezpečí.

Router Asus

Hlavné prednosti

  • Skvelý AC1500 Dual Band Wi-Fi router pre rýchly bezdrôtový výkon – 600 MB/s (2,4 GHz) a 867 MB/s (5 GHz)
  • Všestranné Wi-Fi zariadenie – je možné ho použiť ako Wi-Fi Router, AP, Extender či ako hardvérovú bránu Firewall
  • 4x port Gigabit LAN – až 10 x rýchlejší ako 100Mbps pripojenie Ethernet Base-T
  • 1x USB 2.0 port ASUS AiDisk ponúka zdieľanie sieťových súborov lokálne i vzdialene
  • Užívateľské rozhranie ASUSWRT pre jednoduché nastavenie a správu routeru
  • Vylepšené pokrytie a výkon viac zariadení pomocou štyroch externých antén
  • Špeciálne funkcie – AiDisK, multiple SSID, rodičovská kontrola, podpora MOD IPTV
  • Operačné módy (Režim bezdrôtového smerovača / prístupového bodu / Media Bridge)
  • Rodičovská kontrola zabezpečí osobný a primeraný prístup k internetu pre každého člena rodiny – blokácie URL, časové limity a filtre obsahu
  • Guest Network poskytne vašim hosťom oddelený prístup pri zabezpečení hostiteľskej siete
  • Funkcia DMZ pridá ďalšie bezpečnostné vrstvy v lokálnej sieti a vytvorí odlišnú fyzickú alebo logickú podsieť – prípadný útočník získa prístup iba k zariadeniu, ktoré je v DMZ

Špecifikácie

  • Značka: Asus
  • Model: RT-AC59U V2
  • Určenie: Router / AP / Extender / hardvérová brána Firewall
  • Produktový segment: AC1500
  • Operačná pamäť: 128 MB RAM
  • Flash pamäť: 16 MB
  • Vlastný operačný systém: bez OS
  • Požiadavky na systém: Microsoft Windows 10 / 8,1 / 8
  • Užívateľské meno / heslo: admin / admin
  • Adresa IP: 192.168.1.1

Výkon

  • Štandard siete: IEEE 802.11a/b/g/n/ac
  • Rýchlosť v štandarde 802.11ac: 600 + 867 Mb/s
  • Dátový tok: 802.11a: 6,9, 12, 18, 24, 36, 48, 54 Mbps / 802.11b: 1, 2, 5,5, 11 Mbps / 802.11g: 6,9, 12, 18, 24, 36, 48, 54 Mbps / 802.11n: až 600 Mbps / 802.11ac: až 867 Mbps
  • Prevádzkové frekvencie 2.4 GHz / 5 GHz
  • Prenosová technológia: MIMO 2,4 GHz 4 x 4/5 GHz 2 x 2
  • Anténa: 4 x externá anténa
  • Zisk antény: 5 dBi
  • Funkcia: smerovač APP, MU-MIMO, dopravný analyzátor, QoS, rodičovská kontrola, sieť pre hostí
  • Sieť pre hostí: 3 x 2,4 GHz, 3 x 5 GHz
  • Beam shaping / Beamforming: Áno

Konektivita

  • Porty 1 x RJ45 pre 10/100/1000 BaseT pre WAN / 4 x RJ45 pre 10/100/1000 BaseT pre LAN USB 1 x 2.0
  • Šifrovanie: 64-bitové WEP, 128-bitové WEP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise, podpora WPS
  • Riadenie UPnP, DLNA, IGMP v1 / v2 / v3, DNS Proxy, DHCP, SNMP, NTP klient, DDNS, Port Trigger, Port Forwarding, DMZ
  • Podpora VPN: IPSec Pass-Through / Prenos PPTP / L2TP Pass-Through
  • VPN server: PPTP Server, OpenVPN Server VPN klient: klient PPTP, klient L2TP, klient OpenVPN
  • Typ pripojenia: WAN
  • Typ internetového pripojenia: Automatická IP, Statická IP, PPPoE (podpora MPPE), PPTP, L2TP, Podpora mosta WAN
  • Tlačidlá: WPS, Reset, Napájanie
  • Súborový server: AiDisk Samba a FTP server so správou účtu
  • Podpora IPTV: Áno

Napájanie

  • LED dióda: 1 x PWR, 2 x Wi-Fi, 1 x WAN, 1 x USB, 4 x LAN
  • AC vstup: 110V až 240V (50 / 60 Hz)
  • DC výstup: 12 V s max. prúdom 1.5 A
  • WAN: 2x port

Fyzické vlastnosti

  • Farba: čierna
  • Hmotnosť: 830 g
  • Rozmery (Š x V x H): 19,2 x 3 x 12,5 cm
  • Hmotnosť balenia: 1,33 kg
  • Rozmery balenia (Š x V x H): 29,7 x 6,5 x 27,2 cm

Obsah balenia

  1. 1x Wi-Fi Router Asus RT-AC59U
  2. 1x napájací adaptér
  3. 1x kábel RJ-45
  4. 1x záručná karta
  5. 1x užívateľská príručka

Parametre

Parametre

WiFi špecifikácie
802.11a/b/g/n/ac
Pracovné pásmo
2,4 + 5 GHz
Max. prenosová rýchlosť 5 / 2,4 GHz (Mb/s)
867
Operačný módy
AP, Router
Typ antény
fixná
Počet externých antén
4
Zisk (dBi)
5
Počet portov LAN
4
Počet portov WAN
1
Rýchlosť LAN portov
10/100/1000 Mbps
Rýchlosť WAN portov
10/100/1000 Mbps
Typ LAN konektorov
RJ-45
Typ WAN konektorov
RJ-45
Slot pre SIM kartu
Nie
USB port
Áno
Konektor pre externú anténu
Nie
Konektor pre GPS
Nie
Veľkosť operačnej pamäte [MB]
128
Management
webOS + mobilné aplikácie
Napájanie
12V / 1A
Batéria
Nie
Prevedenie
stolný
LED indikácia
1x PWR, 4x LAN, 1x WAN, 2x WiFi, 1x USB
Farebné prevedenie
Čierna
Prevádzkové prostredie
Vnútorné
Rozmery š x v x h (mm)
192 x 30 x 125
Hmotnosť (kg)
830
Dĺžka záruky (mesiace)
36
Obsah balení
36