0
Váš nákupný košík je prázdny.

+421 221 201 178

Po–Št 8–16:30, Pia 8–16 hod.

Všetky kategórie
 

Tovar bol vyradený z ponuky

Ak máte o produkt záujem, kontaktujte prosím emailom manažéra:Martin Gebel

Notebook Asus ExpertBook B1 B1500 15.6" FHD, i5-1135G7, 8GB, 512GB SSD, FPR, W10 Pro

 
Notebook Asus ExpertBook B1 B1500 15.6" FHD, i5-1135G7, 8GB, 512GB SSD, FPR, W10 Pro
15,6" notebook pre školské a kancelárske použitie, pánt Ergolift, displej typu lay-flat, IPS panel, 4jádrový Intel Core i5-1135G7, 8GB RAM LPDDR4x + voľný slot DDR4  SO-DIMM, 512GB SSD + voľný slot SATA, MIL- STD 810H, Energy Star, 42Wh Li-Ion batéria.
 
Výrobca
Asus
Kód
40640149
Part No.
B1500CEAE-BQ0015R
Popis produktu

Popis produktu

Notebook ASUS ExpertBook B1500 je prispôsobený pre školské či kancelárske použitie, kedy predstavuje veľmi chytrú voľbu pre ambicióznych podnikateľov, zavedené vzdelávacie organizácie a hnutia aj pre rastúce firmy všetkých veľkostí. Ide o vysoko kompaktné zariadenie s nízkou hmotnosťou, takže sa veľmi ľahko prenáša. Pri zdĺhavom cestovaní vám potom príde vhod 3-článková 42Wh Li-Ion batéria 3S1P, ktorá zaistí predĺženú výdrž batérie vďaka chytré úspore energie, či už budete sedieť kdekoľvek. O tom svedčí aj renomovaná certifikácia Energy Star, čo je celosvetovo najuznávanejší doklad energetickej šetrnosti nielen pre výrobcov, ale aj pre samotných zákazníkov.

Notebook ASUS ExpertBook B1 B1500 je prispôsobený pre školské či kancelárske použitie

Vašu pozornosť určite upúta tiež veľký 15,6" IPS displej NanoEdge s podporou FHD rozlíšenie, 90 % pomerom obrazovky k telu, antireflexnou úpravou, jasom 250 nitov a s 45 % farebnou škálou NTSC, takže vždy ponúkne perfektne ostré farby a úplne jasný obraz aj vo svetlých kanceláriách alebo vonkajších prostrediach. Obrazovka je ďalej certifikovaná spoločnosťou TÜV Rheinland vďaka svojim nízkym emisiám modrého svetla, takže rapídne zníži riziko poškodenia vášho zraku. Pánt Ergolift a displej typu lay-flat umožňujú jeho vyklopenie o plných 180°, čo je ideálne pre zdieľanie informácií s kolegami alebo spolužiakmi, takže sa už nemusíte pripájať k projektoru zakaždým, keď im niečo chcete ukázať.

Notebook ASUS ExpertBook B1 B1500 sa pýši veľkým 15,6

Život na cestách je náročný, a preto je ExpertBook B1500 navrhnutý tak, aby spĺňal a prekonával náročné priemyselné limity, vrátane veľmi náročnej americkej vojenskej normy MIL-STD 810H. Je skonštruovaný tak, aby prežil všetky extrémne situácie, od mrazivých teplôt po spaľujúce horko púštnych búrok, od nárazov pri vysokých rýchlostiach po každodenné nárazy počas jeho používania. Notebook prešiel naozaj prísnym interným testovaním, vrátane tlakových testov panelu, testy nárazov a pádov.

ExpertBook B1 B1500 je navrhnutý tak, aby spĺňal a prekonával náročné priemyselné limity, vrátane veľmi náročné americkej vojenskej normy MIL-STD 810H

Notebook B1500 je potom poháňaný mobilným procesorom Intel Core i5-1135G7 ktorý poskytuje dostatočne veľkú výpočtovú silu, ktorú potrebujete k bežnej kancelárskej práci. CPU je vybavené technológiou Turbo-Boost 2.0, takže dosahuje maximálna frekvencia až 4,2 GHz.

Asus ExperBook B1500 je poháněný mobilním procesorem Intel Core i3-1135G7 o taktu až 4,2 GHz

K dispozícii je tiež grafické jadro Intel Iris Xe G7 80EUs, ktoré vás v spojení s 8GB LPDDR4x pamäte s frekvenciou až 4 266 MHz a a objemným 512GB SSD úložiskom s moderným rozhraním M.2 NVMe PCIe 3.0 dostatočne vybaví aj pre tú najnáročnejšiu prácu v rozličných aplikáciách a editoroch a takisto zabezpečia rýchly prístup k obsahu v OS. Upgradovania pamäte RAM a SSD bude úplne jednoduché, kedy môžete ľahko pridať ďalšiu operačnú pamät DDR4 SO-DIMM či 2,5 "HDD / SSD disk s rozhraním SATA, čím rapídne posilníte výkon tohto notebooku.

Asus ExperBook B1 B1500 je možné vylepšiť pridaním ďalšej operačnej pamäte DDR4 SDRAM SO-DIMM či 2,5 HDD / SSD disku s rozhraním SATA

Operačný systém Windows 10 Pro prináša rýchle systémové reakcie a celý rad vylepšení. Internetový prehliadač Microsoft Edge sa postará o rýchle načítanie webových stránok za každej situácie. Systémová ochrana Windows 10 Pro je potom vyzbrojený firewallom, ktorý ochráni vaše zariadenie pred neoprávnenými internetovými útokmi, vírusmi, malwarom a ransomware. Operačné systémy Windows 10 prinášajú užívateľsky prívetivé rozhranie známej ponuky Štart, ktorá je vylepšená o moderný dizajn a usporiadanie položiek.

Operačný systém Windows 10 Pre prináša rýchle systémové reakcie a celý rad vylepšení

Wi-Fi 6 vám umožní plynulé streamovanie, sťahovanie súborov aj ďalšie úkony. Navyše s technológiou ASUS WiFi Master Premium 3 sa automaticky pripojíte k najsilnejšiemu WiFi signálu a získate stabilné pripojenie. Bezproblémové pripojenie periférií, pamäťových médií a monitorov zase umožní 4 integrované USB porty, vrátane obojstranného USB-C, a tiež grafické konektory HDMI a VGA. Všetko potom dopĺňa Bluetooth verzie 5.0, ktorý v sebe snúbi všetky pokročilé štandardy bezdrôtového sveta s väčšími nárokmi na súkromie a bezpečnosť. Je teda rýchlejší, má väčší dosah a môže preniesť viac informácií.

Asus ExpertBook B1 B1500 podporuje Bluetooth 5.0 i Wi-Fi 6

Thunderbolt 4 v jednom univerzálnom porte spája ohromnú šírku pásma s mimoriadnou všestrannosťou štandardu USB-C. Jeden konektor si tak poradí s prenosom dát, výstupom videa i napájaním. To všetko s priepustnosťou 40 GB/s. Cez ThunderBolt pripojíte aj rôznorodá zariadenia pre zvýšenie výkonu počítača. Vďaka tomuto riešeniu v prípade potreby posilníte grafiku ExpertBooku o externé GPU, čím extrémne navýšite grafický výkon. Navyše, už teraz je isté, že vám Thunderbolt 4 usporí aj veľa peňazí, pretože káble s týmto konektorom zlacnie, pretože už nebudú potrebovať vstavané procesory.

Asus ExpertBook B1 B1500 sa pýši ultra-rýchlym portom Thunderbolt 4

Pre nebývalo zrozumiteľnú komunikáciu aj udeľovanie hlasových pokynov je notebook vybavený integrovaným mikrofónom, ktorý podporuje obľúbenou virtuálne asistentku Microsoft Cortana. S rastúcim počtom vzdialenej práce a videokonferencií obsahuje notebook tiež pokročilú technológiu ASUS AI pre potlačenie šumu. Funguje v kombinácii s aplikáciou MyASUS, kedy využíva strojové učenie k izolácii nežiaduceho šumu od ľudskej reči. Umelá inteligencia totiž dokáže odfiltrovať okolitý hluk a v režime konferenčného hovoru s viacerými účastníkmi vie štandardizovať všetky jednotlivé hlasy z rôznych pozícií pre lepšiu orientáciu a optimálnu kvalitu skupinového konferenčného hovoru.

Asus ExpertBook B1 B1500 sa pýši ultra-rýchlym portom Thunderbolt 4

Klávesnica notebooku B1500 vám poskytne príjemný 1,4mm zdvih, konzistentnú odozvu, spoľahlivosť i rýchle reakcie - písanie je tak veľmi intuitívne a hlavne pohodlné. Navyše je vybavená numerickým blokom, čo ďalej prispieva k zjednodušeniu ovládania, pretože ide o najrýchlejší spôsob vkladania arabských číslic do počítača. Numerický blok je však vhodný aj pre písanie špeciálnych symbolov, ktorých vloženie je možné kombináciou stlačení tlačidla ALT a číselné klávesové radu, napríklad pre pridanie slovenských úvodzoviek (Alt+0132, Alt+0147), stupňov u fyzikálnych jednotiek (Alt+0176) či matematického znaku pre delenie (Alt+0247).

Klávesnica notebooku B1 B1500 vám poskytne príjemný 1,4mm zdvih, konzistentnú odozvu, spoľahlivosť i rýchle reakcie

Rýchle prihlásenie a zabezpečený prístup k vašim dátam zaistí snímač odtlačkov prstov integrovaný v tlačidle napájania. Dáta a heslá v notebooku ASUS ExpertBook B1500 na hardwarovej úrovni zašifruje diskrétne čip TPM 2.0. Samozrejme tu nechýba tiež integrovaná 720p kamera s šošovkou, ktorá je opatrená fyzickým krytom pre zvýšenú ochranu vášho súkromia aj citlivých údajov.

Rýchle prihlásenie a zabezpečený prístup k vašim dátam zaistí snímač odtlačkov prstov integrovaný v tlačidle napájania

ASUS Intelligent Performance Technology je systém extrémne efektívneho chladenia a úspory energie. Využíva exkluzívne algoritmy spoločnosti ASUS s inteligentnými senzormi a optimalizovaným dizajnom pre čo najvyššie možné zvýšenie výkonu procesora s posilnenou stabilitou. To vo výsledku ponúkne užívateľom ešte tichší a chladnejšie notebook. Vďaka technológii AIPT tak bude ExpertBook B1 poskytovať maximálny výkon tak dlho, ako len budete potrebovať.

ASUS Intelligent Performance Technology je vysoko praktický systém extrémne efektívneho chladenia a úspory energie

Hlavné prednosti

  • Asus ExpertBook B1500 je notebook, ktorý je špeciálne určený pre kancelárske a školské využitie
  • Notebook poháňa 2jádrový procesor Intel Core i5-1135G7 s taktom až 4,2 GHz v TB 2.0 režime
  • Obrazový výstup zaistí grafická karta Intel Iris Xe G7 80EUs
  • Zásluhou SSD disku budete môcť počítať so skvelou 512GB kapacitou pre vaše dáta a súbory
  • SSD jednotka navyše zabezpečí bleskurýchlu odozvu OS aj všetkých spúšťaných aplikácií
  • K tomu vám tiež dopomôže 8GB operačná pamäť RAM typu DDR4-SO-DIM
  • Je možné navýšite kapacitu pamäte RAM až na 32 GB pre vyšší výkon
  • Wi-Fi 6 prináša vyššiu rýchlosť, väčšiu kapacitu a znížené preťaženie siete oproti predchádzajúcej generácii
  • K dispozícii budete mať tiež stabilné LAN pripojenie pomocou rýchleho gigabitového rozhranie RJ-45
  • Pre bezdrôtové periférie aj dátové prenosy vám poslúži Bluetooth verzie 5.0 pre jednoduché párovanie
  • Externý monitor, TV či projektor zase pripojíte pomocou HDMI konektoru
  • Praktický port Thunderbolt 4 sa pýši báječnou prenosovou rýchlosťou až 40 GB/s
  • Ďalšie zariadenia, ako sú pamäťové médiá či iné drôtové periférie, pripojíte pomocou 2 USB-A portov
  • 3,5mm Combo Audio Jack slúži pre zapojenie náhlavnej súpravy, slúchadiel alebo externý mikrofón
  • Integrovaný mikrofón s výkonným reproduktorom je vhodný pre multimediálnu zábavu i komunikáciu
  • Notebook rovnako obsahuje pokročilú technológiu ASUS AI pre potlačenie okolitého hluku
  • Integrovaná 720p kamera je vybavená fyzickým krytom pre zvýšenú ochranu vášho súkromia
  • Zabezpečený prístup k vašim dátam zaistí vysoko praktický snímač odtlačkov prstov na tlačidle napájania
  • Dáta a heslá v ASUS ExpertBook B1500 na hardwarovej úrovni zašifruje diskrétne čip TPM 2.0
  • Klávesnica vám poskytne príjemný 1,4mm zdvih, konzistentnú odozvu, spoľahlivosť i rýchle reakcie
  • Numerický blok uľahčí vkladanie arabských číslic aj špeciálne symbolov do vášho notebooku

Špecifikáce

  • Značka: Asus
  • Rad: ExpertBook
  • Model: B1500
  • PN: B1500CEAE-BQ0012R
  • Určenie: notebook

Displej

  • Typ obrazovky: LCD
  • Typ panelu: IPS
  • Typ podsvietenia: W-LED
  • Antireflexný povrch: Ano
  • Uhlopriečka displeja: 15,6"
  • Pomer stran: 16 :9
  • Maximálne rozlíšenie: 1920 x 1080 px
  • Maximálna obnovovacia frekvencia: 60 Hz
  • Farebný gamut: 45 % NTSC
  • Jas: 250 nitů
  • Statický kontrastný pomer: 800 : 1

Softver

  • Operačný systém: Windows 10 Pro
  • Predinštalované aplikácie: skúšobná verzia Microsoft Office 365
  • Management: mobilná aplikacia
  • Názov mobilnej aplikáce: MyAsus
  • Funkcie MyASUS: diagnostika systému, nabíjanie, zdravie batérie, profil fanúšika, Tru2Life, Splendid, zámok funkčných kláves Wi-Fi SmartConnect, AppDeals

Hardvér

Procesor
  • CPU: Intel Core i5-1135G7
  • Mikroarchitektúra: Tiger Lake-U
  • Socket / pätica: BGA1449
  • Litografia: 10 nm
  • Počet jadier: 4
  • Počet vlákien: 8
  • Bežná frekvencia CPU: 2,4 GHz
  • Turbo Boost frekvencie CPU: 4,2 GHz
  • Cache L1: 384 KB
  • Cache L2: 5 MB
  • Cache L3: 8 MB
  • Rýchlosť zbernice: 4 GT/s
  • Násobič CPU: 24x
  • Virtualizácia: VT-x, VT-d, EIST
  • Bezpečnostné funkcie: XD, SMAP, SMEP
  • Funkcia CPU: MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4A. SSE4.1, SSE4.2, AES, AVX, AVX2, AVX512, BMI1, BMI2, CLMUL, F16C, FMA3, AMD64, EVP, AMD-V, SMT, Turbo Boost 2.0
Grafická karta
  • GPU: Intel Iris Xe G7 80EUs
  • Mikroarchitektúra: Ice Lake (Gen 11)
  • Výrobný proces: 10 nm
  • Frekvencia GPU: 350
  • Maximálna frekvencia GPU: 1450 MHz
  • Vlastná VGA pamäť: Nie
  • Počet shaderov: 640
  • Počet výpočtových jednotiek: 80
  • Počet jednotiek pre mapovanie textúr (TMUs): 40
  • Rýchlosť textúry 44 GTex/s
  • Počet jednotiek pre výstupné vykreslenie (ROPS): 20
  • Rýchlosť pixelu: 22 GPix/s
  • Podpora API: DirectX 12.1, OpenGL 4.6, OpenCL 3.0, Vulkan 1.2, Shader Model 6.4
Operačná pamäť
  • Pamäťové sloty: 2
  • Voľné pamäťové sloty: 1
  • Typ osadenej RAM: LPDDR4x (na doske)
  • Frekvencia osadenej RAM: 4 266 MHz
  • Kompatibilná RAM: DDR4 SO-DIMM (slot)
  • Frekvencia kompatibilnej RAM: 3 200 MHz
  • Aktuálna kapacita RAM: 8 GB
  • Možnosť upgradovania RAM: Áno
Mechanika a pevný disk
  • Optická mechanika: Nie
  • Počet pevných diskov: 1
  • Počet voľných pozícií: 1
  • Typ pevného disku: SSD
  • Rozhranie SSD: M.2 NVME
  • Aktuálna kapacita SSD: 512 GB
  • Voľný slot: 2,5" pre pridanie SATA HDD/SSD

Audio

  • Integrovaný mikrofón: Áno
  • Vstavané reproduktory: Ano
  • Priestorový zvuk: Nie
  • Inteligentné potlačenie šumu: Áno
  • Názov technológie: Asus Al (umelá inteligencia)

Batéria a napájanie

  • Typ batérie: Li-Ion
  • Počet článkov: 3
  • Napätie: 11,4 V
  • Kapacita: 42 Wh
  • Adaptér: 65W AC
  • Vstup: 100 až 240 V AC / 50 až 60 Hz
  • Výstup: 19 V DC / 3,42 A
  • Ekologické ocenenia: Energy Star

Bezdrôtové rozhranie

  • Bluetooth verzia: v5.0
  • Wi-Fi štandardy: IEEE 802.11a/b/g/n/ac/x
  • Najmodernejší štandard: Wi-Fi 6
  • Prémiová Wi-Fi technologia: ASUS WiFi Master Premium 3

Fyzické rozhranie

  • 1x USB 2.0 Type-A
  • 1x USB 3.2 Gen 2 Type-C
  • 2x USB 3.2 Gen 2 Type-A
  • 1x Thunderbolt 4
  • 1x HDMI 1.4
  • 1x VGA Port (D-Sub)
  • 1x 3.5mm Combo Audio Jack
  • 1x GbE RJ45 pro LAN
  • 1x DC-in pro nabíjanie

Dalšia výbava

  • Webkamera: 720p
  • Čítačka odtlačku prsta: Áno
  • Čítačka pamäťových kariet: Áno (MicroSD)
  • Kensington lock: Áno
  • Numerická klávesnica: Ano
  • Podsvietená klávesnica: Áno
  • Systém chladenia: ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT)

Odolnosť

  • Vojenský štandard: MIL-STD-810H

Fyzické vlastnosti

  • Materiál: plast
  • Farba: čierna
  • Čistá hmotnosť: 1,73 kg
  • Rozmery (Š x V x H): 35,8 x 1,94 x 23,65 cm
  • Celková hmotnosť balenia: 2,832 kg
  • Rozmery balenia (Š x V x H): 46,3 x 9,8 x 29,5 cm

Obsah balenia

  1. 1x notebook Asus ExpertBook B1500
  2. 1x 65W AC adaptér
  3. 1x príslušná dokumentácia

Parametre

Parametre

Platforma
Intel
Typ CPU
Core i5
Model CPU
i5-1135G7 (2400 - 4,20 GHz, 8MB, 4 jádra, 28W) Tiger Lake
Typ pamäte
SO DDR4
Veľkosť operačnej pamäte [GB]
8
Konfigurácia pamätí
1x 8 GB
Typ grafickej karty
Integrovaná
Grafická karta
Intel Iris Xe Graphics
Typ pevného disku
SSD M.2
Kapacita pevného disku
512 GB
Uhlopriečka [palce]
15"
Rozlíšenie
1920 x 1080 (Full HD)
Technológia panelu
IPS
Povrchová úprava displeja
Matná
Dotyková obrazovka
Nie
Optická mechanika
Nie
Čítačka pamäťových kariet
Áno
Zabudovaný mikrofon
Áno
Webkamera
Áno
LAN
Áno
WiFi
ac/a/b/g/n
Bluetooth
Áno
Bluetooth verzia
4.1
Podpora 4G/LTE
Nie
Numerická klávesnica
Áno
Podsvícená klávesnica
Áno
Touchpad
Áno
Myš súčasťou balenia
Nie
HDMI výstup
Áno
VGA výstup
Áno
Počet konektorov USB 2.0
1
Počet konektorov USB 3.2 Type A
2
Thunderbolt
Áno
Vstup pre mikrofón
Sdílený s výstupem pro sluchátka
Výstup pre slúchadlá
Áno
Typ zdroja
65W
Typ Batérie
3-článková
Kapacita baterie (Wh)
42
Operačný systém
Windows 10 Pro
Čítačka odtlačkov prsta
Áno
Slot pre bezpečnostný zámok
Áno
Platforma TPM
Áno
Farebné prevedenie
Čierna
Materiál šasi
Hliník
Rozmery š x v x h (mm)
358 x 19,4 x 236,5
Hmotnosť (kg)
1,73
Brašna
Nie
Dĺžka záruky pre IČO (mesiace)
24
Dĺžka záruky (mesiace)
24
Záručný servis
2 roky CAR / collect and return /