0
Váš nákupný košík je prázdny.

+421 221 201 178

Po–Št 8–16:30, Pia 8–16 hod.

Všetky kategórie
 

Tovar bol vyradený z ponuky

Ak máte o produkt záujem, kontaktujte prosím emailom manažéra:Libor Štěpánek

Digitálny fotoaparát Olympus E-M1X body black

 
OM-D E-M1X je navrhnutý tak, aby splnil potreby profesionálov z hľadiska spoľahlivosti, rýchlosti, presnosti a obrazovej kvality. Zároveň však zostal verný filozofii Olympus - ponúknuť čo najkompaktnejšie a najľahšie fotografický systém vo svojej triede.
 
Výrobca
Olympus
Kód
54070291
Part No.
V207080BE000
Popis produktu

Popis produktu

Olympus OM-D E-M1X je navrhnutý tak, aby splnil potreby profesionálov z hľadiska spoľahlivosti, rýchlosti, presnosti a obrazovej kvality. Zároveň však zostal verný filozofii Olympus - ponúknuť čo najkompaktnejší a najľahší fotografický systém vo svojej triede.

Robustné telo s integrovaným vertikálnym gripom je nabité najnovšími zobrazovacími technológiami a je konštruované s dôrazom na maximálnu spoľahlivosť a prevádzkyschopnosť v akýchkoľvek podmienkach.

Nová, ešte dokonalejšie stabilizácia obrazu

Novým gyro senzorom posunul Olympus svoj oceňovaný systém 5osové stabilizácie obrazu na úplne novú úroveň, teraz s možnosťou predĺženia expozície až o 7,5 EV.

Vylepšené zaostrovanie

Kompletne prepracovaný AF systém automatického zaostrovania teraz ponúka viac druhov zaostrovacích zón a novú inteligentnú detekciu objektov pre automatické sledovanie vybraných objektov.

AF systém so 121 krížovými body a fázovou detekciou na čipe vychádza z modelu OM-D E-M1 Mark II, algoritmus automatického zaostrovania bol však zásadne prepracovaný a vylepšený. E-M1X navyše využíva AF informácie z nahraných snímkov k rýchlemu sledovaniu nepredvídateľných pohybov objektov a zmien ich rýchlosti.

OM-D E-M1X ponúka rad doplňujúcich nastavení AF, vrátane najrôznejších AF Target režimov (teraz podporujúcich zónu s 25 zaostrovacími bodmi) a používateľského nastavenia inej pozície AF zóny pri držaní fotoaparátu na výšku a iné na šírku. Zaostrovací body možno teraz bleskovo presúvať s pomocou nového joysticku.

Nová funkcia inteligentné detekcie objektu umožňuje AF systému automaticky detekovať určité objekty (motoristické športy, lietadlá, vlaky) a zaostriť a sledovať optimálnu oblasť, takže sa fotograf môže plne sústrediť na kompozíciu záberu.

Vďaka AF s nízkym limitom intenzity až -6 EV kroků4 umožní E-M1X tiež bezstarostné fotografovanie v slabom svetle.

Spoľahlivosť a prevádzkyschopnosť

E-M1X s integrovaným vertikálnym gripom ponúka presne takú istotu držania a spoľahlivosť, akú mnoho profesionálov hľadá. Zhodný dizajn horizontálneho a vertikálneho gripu umožňuje fotografom rovnako intuitívne ovládanie pri fotografovaní na výšku aj na šírku.

Tvar, výška a usporiadanie všetkých tlačidiel a voličov bolo kompletne prepracované tak, aby sa mohol fotograf pri ovládaní prístroja plne sústrediť na scénu v hľadáčiku. Ten je vybavený novou optickou konštrukciou s prvotriednym zväčšením 0,83x (prepočet na 35mm formát).

Multifunkčný joystick na horizontálnom i vertikálnom gripu umožňuje ľahko a rýchlo meniť zóny zaostrenia. Okrem štandardnej páčky zámku umožňuje nová páčka C-lock uzamknutie všetkých alebo len vybraných ovládacích prvkov.

Vďaka systému sa zásuvnou kazetou na dve batérie BLH-1 (použité tiež v E-M1 Mark II) môžu majitelia E-M1X zaobstarať až 2 580 snímok na jedno nabitie. Až 100W USB nabíjanie (USB-PD) dokáže obe batérie v tele fotoaparátu plne nabiť v priebehu dvoch hodín.

Odolnosť proti striekajúcej vode, prachu i mrazu

Fotoaparát hravo zvládol interné testy Olympus zamerané na odolnosť proti striekajúcej vode. Tie sú prísnejšie ako IPX1, takže používatelia môžu bez obáv fotografovať aj v tých najdrsnejších podmienkach. Odolnosť proti prachu, striekajúcej vode a mrazu je zachovaná aj pri pripojení kábla diaľkového ovládania, mikrofónu alebo slúchadiel.

Mrazuvzdornosť (-10 ° C), prachotesnosť a odolnosť proti striekajúcej vode podľa testovacích podmienok Olympus. Spĺňa špecifikácie IPX1 podľa IEC 60529.

Systém ochrany obrazového snímača proti prachu teraz disponuje vylepšeným ultrazvukovým filtrom SSWF so špeciálnym povrchom vibrujúcim frekvenciou 30 000 kmitov za sekundu. To desaťnásobne znižuje riziko zničenia snímke alebo poškodenia techniky prachom alebo nečistotami. K ďalším prednostiam zvyšujúcim odolnosť a spoľahlivosť fotoaparátu patrí konštrukcia rozptyľujúce teplo generované pri natáčaní videa a sekvenčnom snímaní a mechanická uzávierka s prvotriednou životnosťou 400 000 cyklov.

Vysoká rýchlosť a excelentná obrazová kvalita


O rýchlosť a obrazovú kvalitu nového E-M1X sa stará 20,4 megapixelový Live MOS snímač s novou povrchovou úpravou s vyššou citlivosťou a tiež dva vysokorýchlostné obrazové procesory TruPicVIII, zlepšujúce základné výkonové faktory, ako je rýchlosť zapnutie a prebudenie z režimu spánku. Konštrukcia s duálnym procesorom prispieva nielen k vyššej rýchlosti fotoaparátu, ale umožňuje tiež podporu dvoch vysokorýchlostných slotov pre UHS-II SD karty a využitie najnovších fotografických funkcií, ako napríklad fotografovanie High Res snímok z ruky, Live ND a AF s inteligentnou detekciou objektov.

Sekvenčné snímanie

S uzamknutým AF ponúka E-M1X vysokorýchlostné sekvenčné snímanie s frekvenciou až 60 sn./s., S ktorým možno zachytiť voľným okom nepostrehnuteľné momenty, odohrávajúci sa v zlomku sekundy. V režime sledovania AF / AE je možné dosiahnuť maximálnu snímkovu frekvenciu 18 sn./s.

Režim Pre Capture zaznamená spätne až 35 snímkov ešte pred úplným stlačením spúšte. Táto funkcia už získala ocenenie pri svojom predstavení v modeli OM-D E-M1 Mark II a je ideálna pre akčné fotografie, kedy umožňuje zachytiť nepredvídateľne sa pohybujúce objekty a v zlomku sekundy sa odohrávajúce deje.

Video možnosti a ďalšie funkcie

Okrem profesionálnej kvality fotografií je nový E-M1X tiež majstrom vo filmovanie. Je vybavený všetkým, čo filmári potrebujú k vernému zachyteniu neopakovateľných okamihov.

S ultra-vysokým rozlíšením Cinema 4K (C4K, 4096 x 2160) majú filmári k dispozícii nielen formát s najvyšším v súčasnosti dostupným rozlíšením, ale tiež viac flexibility v oblasti postprodukcia.

Výkonná 5osá stabilizácia obrazu a elektronická stabilizácia umožňujú nahrávať vybrúsená 4K a C4K videá z ruky, s tromi úrovňami kompenzácie pohybu, voliteľnými podľa postavenia a pohybu fotografa.

Pre minimalizáciu vplyvu meniacich sa svetelných podmienok, obvyklých pri natáčaní dokumentov alebo prírody, podporuje E-M1X nahrávanie s využitím log profilu. OM-Log400 prináša videa bez straty detailov v tieňoch alebo prepalov vo svetlách a väčšiu slobodu pri kreatívnej tvorbe videa vďaka Grading farieb.

Naviac je teraz podporované vysokorýchlostné video (120 fps) vo Full HD. Výsledkom je možnosť natáčať filmovější videá s dokonalým vnímaním spomaleného pohybu.

Anti-flicker režim pre zamedzenie blikania

Tento režim detekuje frekvenciu blikania umelých zdrojov svetla a spúšťa závierku v okamihoch vrcholného jasu, aby sa minimalizovala nerovnomernosť osvetlenia a farebného podania medzi jednotlivými snímkami sekvencie. Flicker scan potláča pruhy, ktoré by sa mohli objaviť pri použití režimu Silent Mode (elektronická uzávierka) a pri natáčaní videa, takže užívateľ môže jemne doladiť rýchlosť uzávierky.

Možnosť fotografovania High Res snímok z ruky

Okrem snímok s maximálnym rozlíšením 80 MP, ktoré môžete kúpiť zo stavív v režime Tripod High Res Shot, je teraz k dispozícii aj funkcie Handheld High Res Shot, určená pre fotografov, ktorí sa nechcú obmedzovať používaním statívu. Funkcia vytvorí z ruky snímku s vysokým rozlíšením zodpovedajúcim 50MPa snímačmi - bez akýchkoľvek známok rozmazania spôsobeného chvením ruky.

Funkcia Live ND filtra

Funkcia Live ND filtra umožňuje docieliť efektov dlhej expozície, ako pri použití neutrálneho sivého filtra. Scénu je možné kontrolovať v živom náhľade v hľadáčiku a efekt upraviť ešte pred fotografovaním. Efekt možno nastaviť v piatich úrovniach - ND2 (ekvivalent jedného EV), ND4 (2 EV), ND8 (3 EV), ND16 (4 EV), a ND32 (5 EV).

Špeciálne snímače prostredie

E-M1X je vybavený senzormi ako je GPS, teplomer, manometer a kompas, súhrnne nazývanými "snímača prostredia". Okrem informácií o polohe, ako je zemepisná šírka a dĺžka, detekujú a zaznamenávajú tieto snímače tiež teplotu, výšku a smer fotoaparátu a dopĺňajú tak snímky o kompletné informácie o prostredí.

WiFi fotografovanie


Nový režim fotografovania pomocou WiFi umožňuje fotografovanie priamo do počítača bez obmedzujúcich káblov. Snímky je možné prenášať do počítača bezdrôtovo pomocou riadiaceho software "Olympus Capture".

Fotoaparát je vybavený dvoma slotmi pre UHS II SD karty.

Obsah balenia:

E-M1X Body black
Blesk Flash FL-LM3
Batéria BLH-1,
Nabíjačka BCH-1
USB kábel CB-USB11A
Cable holder CC-1

Parametre

Parametre

Bajonet
Micro 4/3
Uhlopriečka LCD
3" (7,6cm)
Typ snímače
Live MOS
Efektívny počet pixelov (mm)
21,8
Rozmer snímača (mm)
4:3 / 17,4 x 13,0 mm
Zostava fotoaparátu
Telo

Príslušenstvo

Podobné produkty