0
Váš nákupný košík je prázdny.

+421 221 201 178

Po–Št 8–16:30, Pia 8–16 hod.

Všetky kategórie

WiFi router TP-Link Archer AX23 WiFi 6 AP, 4 x GLAN, 1x GWAN, 574Mbps 2,4/ 1201Mbps 5GHz, OneMesh

 
Dual-band router, Wi-Fi 6, podpora 2,4 (574 MB/s) a 5GHz pásma (1201 MB/s), kombinovaná prenosová rýchlosť až 1,8 GB/s, 1 GbE RJ-45 port pre WAN/LAN a 4 GbE RJ-45 porty pre LAN pripojenie, WPA3, MU-MIMO, Beamforming, OFDMA, 1024-QAM. Čierna.
 
Výrobca
TP-Link
Kód
52440014
Part No.
Archer AX23
DPH
20%
Vaša cena s DPH
54,72 EUR s DPH a s RP
Vaša cena bez DPH
45,60 EUR bez DPH
  
S účtom Penta Family ušetríte 2,74 €
Vytvoriť účet
Recyklačný poplatok
0,08 EUR , DPH:  20%  (Tonery a cartidge s el.súčiastkami, aktívne sieťov)
Vaša cena  s RP*
45,60 EUR
Záruka spotrebiteľ
36 Měsíce
Záruka ostatné
36 Měsíce
Objednať
other
Skladové číslo 52440014 Part No. Archer AX23 EAN 4897098687048
Popis produktu

Popis produktu

Wi-Fi router TP-Link Archer AX23 umožňuje pripojiť viac zariadení a súčasne streamovať vďaka 2 bezdrôtovým pásmam 2,4 GHz a 5 GHz. Pásmo 2,4 GHz poskytuje rýchlosť prenosu dát až 574 MB/s pre odosielanie e-mailov, prezeranie webu a ďalšie jednoduché úlohy. Pásmo 5 GHz zase poskytuje rýchlosť až 1201 MB/s, čo je vhodné pre skutočne náročné multimediálne aplikácie, ako je streamovanie videa vo vysokom rozlíšení alebo hranie online hier. Veľkou výhodou tohto smerovača je, že vďaka 4 rôznym paralelnom streamom dosiahnete prenosovej rýchlosti až 1,8 GB/s pri súbežnom 2-pásmovom pripojení.

Na zadnej strane má router umiestnené 4 GbE konektory RJ-45 pre LAN a 1 GbE RJ-45 port pre WAN / LAN, ktoré vám sprostredkujú rýchle káblové pripojenie pre vaše PC, IPTV alebo herné konzoly. Protokol IGMP Snooping optimalizuje poskytovanie multimediálnej prevádzky, aby zabezpečil lepší zážitok zo siete, najmä pre aplikácie ako je IPTV. Táto funkcia sa dozvie, aké skupiny rozosielania sú potrebné na konkrétnych portoch. Tým pádom rozosielanie smeruje len tam, kam má.

Bezplatná mobilná aplikácia Tether pre operačné systémy Android a iOS vám potom otvorí široké možnosti správy routeru, kedy vám navyše pomôže s inštaláciou, počiatočným nastavením aj s riadením tohto smerovača. Na rovnaký účel vám potom poslúži tiež prehľadné webové rozhranie, takže svoj router môžete riadiť tiež zo svojho notebooku či PC bez ohľadu na operačný systém či preferovaný prehliadač. Pre ešte lepší zážitok zo siete podporuje router ďalšie významné funkcie pre vašu domácu sieť Wi-Fi, ako je Smart Connect, Airtime fairness, sieť pre hostí, kontrola prístupu, rodičovská kontrola, cloudová služba, agilné konfigurácie a QoS. Rad používateľov potom poteší pokročilejšia funkcia OneMesh, ktorá je v súčasnosti vo vývoji a bude podporovaná po aktualizácii firmvéru.

Vysoko výkonná čipová sada Qualcomm novej generácie rapídne šetrí spotrebu energie a generuje minimálnu latenciu v sieti aj pri vysokom prenosovom zaťažení. Na každé kliknutie na odkazy na webové stránky a online prehrávanie na vašom notebooku a telefóne tak reaguje oveľa rýchlejšie ako bežné zariadenia. Správa a nastavenia vašej domácej siete je realizovaná cez webové rozhranie, kedy máte k dispozícii všestranné nástroje, ako je rodičovská kontrola, hosťujúci sieť, QoS a ďalšie.

Rodičovská kontrola zabezpečí osobný a primeraný prístup k internetu pre každého člena rodiny. Úrovne filtrov a časové limity pomôžu s kontrolou tých najmenších, kedy môžete blokovať určité URL adresy alebo naplánovať časy, kedy sa zariadenia pre deti môže pripojiť k internetu. Sieť pre hostí oddelí vašu vlastnú primárnu sieť a prináša tak väčšie bezpečie pre vás i vaše dáta. Pomocou QoS (Quality of Service) zase vyberiete zariadenia alebo činnosti, ktoré chcete uprednostniť vo svojej sieti. Stačí niekoľko kliknutí a uistíte sa, že váš notebook alebo streamovaný film je na prvom mieste v rámci vašej siete.

Aplikácia Tether

Nastavte Archer AX23 priebehu niekoľkých minút vďaka intuitívnemu webovému rozhraniu aj šikovnej aplikácii Tether. Pomocou TP-Link Tether a DDNS môžete kontrolovať vašu domácu sieť, vrátane rodičovských kontrol a riadenia prístupu, odkiaľkoľvek a z akéhokoľvek zariadenia s operačnými systémami iOS alebo Android. Aplikácia vás navyše upozorní na akékoľvek dostupné aktualizácie firmwarov, aby ste mali istotu, že vaša Wi-Fi sieť využíva najlepšie a najpokročilejšie protiopatrenia.

WPA3 – nová úroveň kybernetickej bezpečnosti

Súčasné Wi-Fi siete sú všeobecne považované za veľmi nebezpečné, ak nepoužívajú silné zabezpečenie heslom. Kaviarne, reštaurácie, knižnice aj rôzne organizácie chcú ponúknuť pohodlnú cestu k internetu, ale použitie nezaheslovanej siete prináša rad problémov – možnosť odpočúvania medzi užívateľmi alebo napríklad jednoduchý únos konektivity pomocou uloženej nezabezpečenej siete.

Najnovší bezpečnostný protokol WPA3 prináša nové funkcie pre zlepšenie kybernetickej bezpečnosti v osobných sieťach. Bezpečnejšie šifrovanie v zabezpečení hesiel Wi-Fi a zvýšená ochrana pred agresívnymi útokmi zaistí perfektnú ochranu vašej domácej Wi-Fi. Nový štandard používa nepriestrelný 192-bitový šifrovací algoritmus CNSA, ktorý bol pôvodne určený pre priemyselné, vládne alebo vojenské nasadenie.

WPA3 nahrádza pôvodný WPA2 Pre-Shared Key (PSK) za Simultaneous Authentication of Equals (SAE) pre ochranu pred útokom s reinštaláciou kľúča, ako je ako napríklad KRACK. Udrží vaše zariadenie zabezpečené pri pripájaní k bezdrôtovému prístupovému bodu, kedy je SAE účinnou ochranou proti offline dictionary útokom.

Zaujímavou novinkou je možnosť použiť jedno zariadenie na konfiguráciu druhého, čo sa hodí najmä v situáciách, kedy 1 zo zariadení nemá displej ani klávesnicu. V súčasnej dobe je nutné pripojiť k zariadeniu počítač pomocou kábla a nastaviť jeho parametre pripojenia k sieti, čo je pracné a nepohodlné. Novo bude stačiť použiť mobilný telefón alebo tablet a údaje tomuto zariadeniu odovzdať pomocou WPA3, čím sa výrazne zjednoduší nastavovanie rôznych IoT zariadení, chytrých hodiniek, žiaroviek, snímačov teploty a podobných prístrojov.

Najmodernějšie technológie pre vašu sieť

Na internete sa už objavujú zdroje dostupné iba pomocou IPv6, ktorý postupne nahrádza dosluhujúci protokol IPv4. Prináša najmä otvorenú konektivitu medzi všetkými zariadeniami, ktorá s IPv4 kvôli nedostatku adries nebola možná. Protokol IPv6 hravo zvládne masívne rozšírenie adresného priestoru a pridelí všetkým zariadeniam ich vlastnú IPv6 adresu. To zaručí vysokorýchlostný prenos dát a umožní naplno využívať všetky možností internetu.

Dohromady 4 flexibilné externé antény s vysokým ziskom poskytujú v celej domácnosti silný signál Wi-Fi. Technológia MU-MIMO potom štvornásobne zvýši kapacitu prípojok, kedy za pomoci priestorových streamov obslúži paralelne niekoľko klientov vďaka tvarovaniu lúčov (beamformingu) vysielaného signálu. Beamforming sleduje vďaka sústave antén umiestnenie bezdrôtových zariadení v sieti a vždy usmerní WiFi signál priamo na tieto zariadenia. Táto šikovná distribúcia signálu cielene zosilňuje bezdrôtový signál a zvyšuje jeho stabilitu.

Ľahko spravujte desiatky zariadení, ktoré streamujú a súčasne hrajú hry – OFDMA vašej domácej sieti zaistí budúcnosť vďaka väčšej kapacite pre pripojenie viacerých zariadení. Táto technológia rozdeľuje jediné spektrum na viac jednotiek a umožňuje rôznym zariadeniam zdieľať jeden prenosový tok, čo zvyšuje účinnosť a znižuje latenciu. To znamená bezkonkurenčné pripojenie s Wi-Fi 6.

Kvadratúrna modulácia amplitúdy (QAM) s konšteláciou 1024 rapídne zvýši úroveň spektrálnej účinnosti pomocou technológie Long OFDM pre frekvenčné delenie kanála na stovky až tisíce jednotlivých subnosných, vďaka čomu prenesiete 4K videá či iné veľké dátové súbory za pár sekúnd. Technológia 1024-QAM potom zlepší účinnosť kódovania až o 25 %, zatiaľ čo vylepšená symbolová rýchlosť zvýšia dátovú rýchlosť až o 11 %.

Funkcia Airtime Fairness je založená na technológii TDMA, čo je skratka pre Time Division Multiple Access. Rozdeľuje signál Wi-Fi do mnohých rovnakých časových slotov a každé zariadenie Wi-Fi sa strieda pri odosielaní alebo prijímaní dát z internetu, čím sa zlepší kapacita i účinnosť celej Wi-Fi siete. Vďaka tejto funkcii je teda zabezpečené, že pomalší klienti budú mať stále prístup k WiFi, ale nebudú už výrazne spomaľovať ostatných rýchlejších klientov, čo sľubuje vyššiu priepustnosť na AP.

Pokročilé funkcie prekladu adries (NAT)

Router EX220-G2u so sebou prináša aj pokročilé funkcie prekladu adries (NAT) – Port Forwarding, Port Triggering, UPnP,a DMZ.

Port Forwarding, sloevensky presmerovanie portov, je metóda smerovania portov z jedného sieťového uzla na druhý. Typickým použitím je umožnenie vonkajšiemu užívateľovi pripojiť sa na port na súkromnej adrese v lokálnej sieti prostredníctvom smerovača, ktorý podporuje technológiu prekladu sieťových adries.

Port Triggering je špecializovaná forma port forwarding. Odchádzajúce spojenie na vopred určenom porte („trigger port“) spôsobí v prípade aktivity odchádzajúcich portov, že prichádzajúca prevádzka na špecifické prichádzajúce porty je dynamicky presmerovaná na hostiteľa, ktorý začal komunikáciu. To umožňuje počítačom poskytovať služby, ktoré zvyčajne vyžadujú verejnú adresu počítača.

Termín UPnP je odvodený od plug-and-play, čo je technológia pre automatickú konfiguráciu hardvérových zariadení pripojených k počítaču. Cieľom UPnP sady protokolov je umožniť jednoduchého pripojenia periférnych súčastí počítača a zjednodušiť zavádzanie sietí v domácnostiach i podnikoch. UPnP definuje riadiaci protokol zariadení postavených na komunikačných štandardoch.

Meno DMZ je odvodené z termínu „demilitarizovaná zóna“, čo je oblasť medzi štátmi, v ktorej nie sú povolené žiadne vojenské akcie. Toto pomenovanie je logické, pretože sa jedná o bezpečnostné opatrenia, fyzickú alebo logickú podsieť, ktorá je z bezpečnostných dôvodov oddelená od ostatných zariadení. Jej účelom je pridanie ďalšej bezpečnostnej vrstvy v lokálnej sieti. To znamená, že prípadný útočník získa prístup iba k zariadeniu, ktoré je v DMZ, ale zvyšok lokálnej siete je v bezpečí.

Hlavné prednosti

  • Wi-Fi router TP-Link AX23 umožní pripojiť viac zariadení vďaka 2 bezdrôtovým pásmam 2,4 GHz a 5 GHz
  • Tento smerovač dosahuje v 2,4GHz pásme prenosovú rýchlosť až 574 MB/s a ??v 5GHz pásme až 1201 MB/s
  • Vďaka až 4 paralelným streamom môžete dosiahnuť rýchlosť prenosu až 1,8 GB/s pri súbežnom 2-pásmovom pripojení
  • MU-MIMO zvýši kapacitu prípojok, kedy pomocou priestorových streamov obslúži paralelne niekoľko klientov
  • Beamforming cielene zosilňuje bezdrôtový signál a zvyšuje jeho stabilitu pomocou tvarovania lúčov
  • Pripojiť môžete viac zariadení bez akéhokoľvek zníženia výkonu vďaka revolučnej technológii OFDMA
  • 1024-QAM zlepší efektívnosť kódovania aj dátovú rýchlosť o desiatky % = prenos veľkých súborov za pár sekúnd
  • Podpora protokolu IPv6 zaručí vysokorýchlostný prenos dát a umožní naplno využívať všetky možností internetu
  • Na zadnej strane má router umiestnené 4 GbE konektory RJ-45 a 1 GbE RJ-45 WAN port
  • Router podporuje IGMP Proxy / Snooping, Bridge a Tag VLAN pre optimalizáciu streamovania IPTV
  • Funkcia Airtime fairness zvyšuje efektivitu siete obmedzením nadmerného obsadenia pri príjme a odosielaní dát
  • Výkonná čipová sada Qualcomm šetrí spotrebu energie a generuje minimálnu latenciu v sieti aj pri vysokom zaťažení
  • Rodičovská kontrola zabezpečí osobný a primeraný prístup k internetu pre každého člena rodiny
  • Guest Network poskytne vašim hosťom oddelený prístup pri zabezpečení hostiteľskej siete
  • Funkcia DMZ pridá ďalšie bezpečnostné vrstvy v lokálnej sieti a vytvorí odlišnú fyzickú alebo logickú podsieť
  • Najvyšší stupeň ochrany – bezpečnostný protokol WPA3 používa nepriestrelný 192-bitový šifrovací algoritmus CNSA
  • Algoritmus sľubuje bezpečnejšie zabezpečenie heslom WiFi aj vylepšenú ochranu proti útokom hackerov
  • 192-bitový šifrovací algoritmus CNSA bol pôvodne určený pre priemyselné, vládne alebo vojenské nasadenie
  • Bezplatná mobilná aplikácia Tether pre systémy Android a iOS vám otvorí široké možnosti správy routeru
  • Smerovač potom môžete spravovať aj na svojom PC či notebooku pomocou prehľadného webového rozhrania

Špecifikácie

  • Značka: TP-Link
  • Rad: Archer
  • Model: AX23
  • Určenie: Wi-Fi Router
  • Typ routeru: Access point, Wi-Fi Router

Hardvér

  • Čipová sada: Qualcomm FastConnect 6900
  • Anténa: 4x pevná všesmerová anténa
  • 2,4GHz MIMO: 2 x 2
  • 5GHz MIMO: 2 x 2
  • Tlačidlá: Power, LED, WPS, Reset

Softvér

  • Operačný mód: AP Router, Access Point
  • Predvolená IP adresa: 192.168.0.1
  • Predvolené meno / heslo: admin / admin
  • Vlastný operačný systém: bez OS
  • Možnosť rozšírenia: OTA, TP-Link ID, DDNS
  • Management: mobilné aplikácie, webové rozhranie, emulátor
  • Mobilné aplikácie: TP-Link Tether
  • Emulátor: TP-Link CheckWeb
  • Webové rozhranie: TP-Link WebGUI

Fyzické rozhranie

  • Konektory: 1x GbE WAN Port, 4x GbE LAN Port
  • Podporované rýchlosti LAN: 10/100/1000 MB/s

Bezdrôtové vlastnosti

  • Pásma Wi-Fi: 2,4 GHz / 5 GHz
  • Wi-Fi štandardy: IEEE 802.11a/n/ac/ax (5 GHz), IEEE 802.11b/g/n/ax (2,4 GHz)
  • Najmodernejší štandard: Wi-Fi 6
  • Vysielací výkon CE: < 20dBm (2,4 GHz), < 23dBm (5,15 GHz až 5,25 GHz)
  • Prenosové rýchlosti pre WLAN (Wi-Fi): 1201 + 574 MB/s
  • Maximálna kombinovaná prenosová rýchlosť: až 1,8 GB/s

Sieť

  • Podpora IPv6: Áno
  • Podpora MU-MIMO: Áno
  • Beamforming: Áno
  • Podpora OFDMA: Áno
  • Podpora Airtime fairness: Áno
  • Kvadratúrna amplitúdová modulácia: 1024-QAM
  • VPN server: OpenVPN, PPTP
  • Typy WAN: Dynamická IP, Statická IP adresa, PPPoE, PPTP, L2TP
  • DHCP: server, zoznam klientov DHCP, rezervácie adries
  • Dynamický DNS: DynDNS, NO-IP, TP-Link Guest Network
  • NAT: Port Forwarding, Port triggering, UPnP, DMZ
  • Optimalizácia IPTV: IGMP Proxy / Snooping, Bridge, Tag VLAN

Bezpečnosť

  • Šifrovanie: WEP, WPA, WPA2, WPA/WPA2-Enterprise (802.1x), WPA3
  • Zabezpečenie siete: SPI Firewall, Riadenie prístupu, Väzba IP a MAC, Brána aplikačnej vrstvy

Napájanie

  • PoE napájanie: Nie
  • Externé napájanie: 12 V / 1 A

Požadované vlastnosti

  • Systémové požiadavky: Microsoft Windows 98SE / NT / 2000 / XP / Vista / 7/8 / 8.1 / 10, Mac OS, NetWare, UNIX, Linux
  • Požiadavky na prehliadač: Internet Explorer 11+, Firefox 12.0+, Chrome 20.0+, Safari 4.0+ alebo iný prehliadač s podporou Java

Fyzické vlastnosti

  • Farba: čierna
  • Čistá hmotnosť: 1,7 kg
  • Rozmery (Š x V x H): 26,02 x 3,86 x 13,5 cm
  • Hmotnosť balenia: 1,8 kg
  • Rozmery balenia (Š x V x H): 31 x 10 x 31 cm

Obsah balenia

  1. 1x Wi-Fi Router Archer AX23
  2. 1x 12V napájací adaptér
  3. 1x ethernetový kábel RJ-45
  4. 1x sprievodca rýchlou inštaláciou

Parametre

Parametre

WiFi špecifikácie
802.11a/b/g/n/ax (WiFi 6)
Pracovné pásmo
2,4 + 5 GHz
Max. prenosová rýchlosť 5 / 2,4 GHz (Mb/s)
1201 + 574
Vysílací výkon 2,4 GHz (dBm)
20
Vysílací výkon 5 GHz (dBm)
23
Operačný módy
AP, Router
Typ antény
fixná
Počet externých antén
4
Počet portov LAN
4
Počet portov WAN
1
Rýchlosť LAN portov
10/100/1000 Mbps
Rýchlosť WAN portov
10/100/1000 Mbps
Typ LAN konektorov
RJ-45
Typ WAN konektorov
RJ-45
Slot pre SIM kartu
Nie
USB port
Nie
Konektor pre externú anténu
Nie
Konektor pre GPS
Nie
Typ konektoru na anténu
Anténa nie je odnímateľná
Chipset
Qualcomm FastConnect 6900
Management
webOS + mobilné aplikácie
Šifrovanie
WEP, WPA, WPA-Enterprise, WPA2, WPA2-Enterprise
Predvolená IP adresa
192.168.0.1
Predvolené meno a heslo
admin / admin
Napájanie
12 V / 1 A
Batéria
Nie
Prevedenie
stolný
LED indikácia
Ano
Farebné prevedenie
Čierna
Prevádzkové prostredie
Vnútorné
Prevádzková teplota (°C)
0-40
Rozmery š x v x h (mm)
260,2 x 38,6 x 135
Hmotnosť (kg)
1,7
Dĺžka záruky (mesiace)
36
Obsah balení
Router, síťový adaptér, CD, patch kabel, návod