0
Váš nákupný košík je prázdny.

+421 221 201 178

Po–Št 8–16:30, Pia 8–16 hod.

Všetky kategórie
 

Tovar bol vyradený z ponuky

Ak máte o produkt záujem, kontaktujte prosím emailom manažéra:Martin Gebel

ADSL router TP-Link Deco X20-DSL VDSL/ADSL MODEM 4xGLAN, WIFI 2,4/5GHz

 
Mesh systém, podpora Wi-Fi 6 a VDSL2, 2,4 / 5GHz pásmo, prenosová rýchlosť až 1,8 GB/s, 4 GbE RJ-45 porty pre WAN/LAN, WPA3, MU-MIMO, Beamforming, OFDMA, BSS Coloring, management cez aplikáciu Deco, hlasové ovládanie cez Amazon Alexa. Biela.
 
Výrobca
TP-Link
Kód
22020012
Part No.
Deco X20-DSL(1-pack)
Popis produktu

Popis produktu

Wi-Fi a ADSL Mesh systém TP Link Deco X20-DSL predstavuje kompletné riešenie pre káblové aj bezdrôtové pokrytie v domácnostiach i firmách, kedy eliminuje slabé oblasti signálu raz a navždy. S pokročilou technológiou Deco Mesh spolupracujú všetky jednotky na vytvorenie jednotnej domácej či firemnej siete s jednotným názvom, kedy automaticky zvolí najlepšiu možné spojenia, keď sa práve pohybujete po danej oblasti s maximálnou rozlohou až 200 m2. Moderný štandard Wi-Fi 6 potom zabezpečí prenosovú rýchlosť až 574 MB/s v 2,4GHz pásme a až 1 201 MB/s pri 5GHz.

Vďaka 4 súbežným streamom môžete prenosovú rýchlosť navýšiť až na 1,8 GB/s pri súbežnom 2-pásmovom pripojení (Dual-band), čo je ideálne pre pokrytie dátových potrieb všetkých vašich zariadení – najmä pre náročné aplikácie, ako je streamovanie videa v rozlíšení 4K a hranie náročných cloudových hier. Navyše veľmi ľahko pripojíte až 150 rôznych zariadení bez akéhokoľvek zníženia výkonu pomocou revolučnej technológie OFDMA, takže je tento Mesh systém ideálny aj pre spoločnosti s väčším počtom zamestnancov či pre domácnosti s vyšším pomerom zariadení na osobu.

Ďalej budete mať k dispozícii aj plne gigabitový ethernet, kedy vám hneď 4 GbE porty WAN/LAN poskytnú flexibilný prístup k internetu. Hlavnou devízou tohto prístroja je podpora VDSL2 pripojenia s technológiou Profile 35b, ktorá poskytuje skvelý downstream s rýchlosťou až 350 MB/s, vďaka čomu si užijete internetové aktivity bez oneskorenia, od streamovania v 4K kvalite cez hranie v cloude až po realizáciu videohovorov.

Výkonný 4-jadrový 1,5GHz procesor Broadcom BCM6755 potom generuje minimálnu latenciu aj pri vysokom prenosovom zaťažení. Na každé kliknutie na odkazy na webové stránky a online prehrávanie na vašom notebooku a telefónu tak reaguje oveľa rýchlejšie než bežné smerovače. Správa vašej domácej siete bude veľmi jednoduchá s pomocou všestranných vstavaných nástrojov – rodičovská kontrola, hosťujúca sieť, QoS a ďalšie.

Rodičovská kontrola zabezpečí osobný a primeraný prístup k internetu pre každého člena rodiny. Úrovne filtrov a časové limity pomôžu s kontrolou tých najmenších, kedy môžete blokovať určité URL adresy alebo naplánovať časy, kedy sa zariadenie pre deti môže pripojiť k internetu. Sieť pre hostí oddelí vašu vlastnú primárnu sieť a prináša tak väčšie bezpečie pre vás i vaše dáta. Pomocou QoS (Quality of Service) zase vyberiete zariadenia alebo činnosti, ktoré chcete uprednostniť vo svojej sieti. Stačí niekoľko kliknutí a uistíte sa, že váš notebook alebo streamovaný film je na prvom mieste v rámci vašej siete.

Šifrovanie WPA3 a TP-Link HomeShield poskytujú prispôsobené funkcie, vrátane rodičovských kontrol, antivírusov a kvality služieb (QoS). Vaša sieť je tak absolútne chránená a vy aj vaše dáta ste v bezpečí. Aplikácia Deco vás prevedie krok za krokom pri inštalácii a nastavení systému. Medzi ďalšie výhody patrí tiež kompatibilita s hlasovým ovládaním Amazon Alexa, takže vás Deco X20-DSL počúva na slovo.

Najmodernejšie bezdrôtové technológie

Na internete sa už objavujú zdroje dostupné iba pomocou IPv6, ktorý postupne nahrádza dosluhujúci protokol IPv4. Prináša najmä otvorenú konektivitu medzi všetkými zariadeniami, ktorá s IPv4 kvôli nedostatku adries nebola možná. Protokol IPv6 hravo zvládne masívne rozšírenie adresného priestoru a pridelí všetkým zariadeniam ich vlastnú IPv6 adresu. To zaručí vysokorýchlostný prenos dát a umožní naplno využívať všetky možností internetu.

MU-MIMO niekoľkonásobne zvýši kapacitu prípojok, kedy za pomoci priestorových streamov obslúži paralelne niekoľko klientov vďaka tvarovaniu lúčov (beamformingu) vysielaného signálu. Beamforming sleduje vďaka sústave antén umiestnenie bezdrôtových zariadení v sieti a vždy usmerní WiFi signál priamo na tieto zariadenia. Táto šikovná distribúcia signálu cielene zosilňuje bezdrôtový signál a zvyšuje jeho stabilitu.

Technológia OFDMA súčasne prenáša signál do viacerých zariadení a teda aj k väčšiemu počtu užívateľov bez strát na ceste k prístupovému bodu a späť. Ďalej je tu technológia nazvaná BSS Coloring, ktorá umožňuje hustejšie umiestnenie AP pracujúcich na rovnakej frekvencii, kedy sa rozlišuje medzi 63 "farbami" AP. Vďaka BSS Coloring je možné efektívnejšie využívať techniku CSMA/CA v hustých sieťach, kedy stále niekto vysiela.

Kvadratúrna modulácia amplitúdy (QAM) s konšteláciou 1024 potláča ISI a zároveň zvyšuje úroveň spektrálnej účinnosti, čo je parameter dávajúci do vzťahu hodnotu prenosovej rýchlosti a potrebnú šírku frekvenčného pásma. Digitalizácia pozemného vysielania s princípmi OFDM dovoľuje realizovať monofrekvenčné siete a tým šetriť frekvenčné pásmo. Pokryť rovnaké geografické územie je totiž možné pri použití menšieho počtu nosných kmitočtov (vysielačov), než koľko by ich bolo potrebné u klasického analógového vysielania.

WPA3 – nová úroveň kybernetickej bezpečnosti

Súčasné Wi-Fi siete sú všeobecne považované za veľmi nebezpečné, ak nepoužívajú silné zabezpečenie heslom. Kaviarne, reštaurácie, knižnice aj rôzne organizácie chcú ponúknuť pohodlnú cestu k internetu, ale použitie nezaheslovanej siete prináša rad problémov – možnosť odpočúvania medzi užívateľmi alebo napríklad jednoduchý únos konektivity pomocou uloženej nezabezpečenej siete.

Najnovší bezpečnostný protokol WPA3 prináša nové funkcie pre zlepšenie kybernetickej bezpečnosti v osobných sieťach. Bezpečnejšie šifrovanie v zabezpečení hesiel Wi-Fi a zvýšená ochrana pred agresívnymi útokmi zaistí perfektnú ochranu vašej domácej Wi-Fi. Nový štandard používa nepriestrelný 192-bitový šifrovací algoritmus CNSA, ktorý bol pôvodne určený pre priemyselné, vládne alebo vojenské nasadenie.

WPA3 nahrádza pôvodný WPA2 Pre-Shared Key (PSK) za Simultaneous Authentication of Equals (SAE) pre ochranu pred útokom s reinštaláciou kľúča, ako je ako napríklad KRACK. Udrží vaše zariadenie zabezpečené pri pripájaní k bezdrôtovému prístupovému bodu, kedy je SAE účinnou ochranou proti offline dictionary útokom.

Zaujímavou novinkou je možnosť použiť jedno zariadenie na konfiguráciu druhého, čo sa hodí najmä v situáciách, kedy 1 zo zariadení nemá displej ani klávesnicu. V súčasnej dobe je nutné pripojiť k zariadeniu počítač pomocou kábla a nastaviť jeho parametre pripojenia k sieti, čo je pracné a nepohodlné. Novo bude stačiť použiť mobilný telefón alebo tablet a údaje tomuto zariadeniu odovzdať pomocou WPA3, čím sa výrazne zjednoduší nastavovanie rôznych IoT zariadení, chytrých hodiniek, žiaroviek, snímačov teploty a podobných prístrojov.

IPTV

IGMP Snooping optimalizuje poskytovanie multimediálnej prevádzky, aby zabezpečil lepší zážitok zo siete, najmä pre aplikácie ako je IPTV. Táto funkcia sa dozvie, aké skupiny rozosielania sú potrebné na konkrétnych portoch. Tým pádom rozosielanie smeruje len tam, kam má. Ak sa k tomuto portu nič nepripojí, prepne ho sám prepínač. V kaskádovom prostredí sa tak výrazne zníži prevádzka medzi prepínačmi.

Pokročilé funkcie prekladu adries (NAT)

Mesh systém TP-Link Deco X20-DSL so sebou prináša aj pokročilé funkcie prekladu adries (NAT) – Port Forwarding a UPnP.

Port Forwarding, slovensky presmerovanie portov, je metóda smerovania portov z jedného sieťového uzla na druhý. Typickým použitím je umožnenie vonkajšiemu užívateľovi pripojiť sa na port na súkromnej adrese v lokálnej sieti prostredníctvom smerovača, ktorý podporuje technológiu prekladu sieťových adries.

Termín UPnP je odvodený od plug-and-play, čo je technológia pre automatickú konfiguráciu hardvérových zariadení pripojených k počítaču. Cieľom UPnP sady protokolov je umožniť jednoduché pripojenie periférnych súčastí počítača a zjednodušiť zavádzanie sietí v domácnostiach i podnikoch. UPnP definuje riadiaci protokol zariadení postavených na komunikačných štandardoch.

 

Hlavné prednosti

  • Mesh systém TP-Link Deco X20-DSL sa postará o kompletné domáce i firemné pripojenie ADSL a Wi-Fi
  • Využíva viac jednotiek na dosiahnutie celoplošného Wi-Fi pokrytia, čím eliminuje slabé oblasti signálu raz navždy
  • 4-jadrový procesor Broadcom s taktom 1,5 GHz zaistí hladkú komunikáciu za každej situácie
  • TP-Link Deco X20-DSL je vybavený najmodernejšou bezdrôtovou technológiou Wi-Fi 6 (802.11ax)
  • Spätne kompatibilný – podporuje všetky predchádzajúce štandardy 802.11 a všetky zariadenia Wi-Fi
  • Rýchlosť prenosu dát cez Wi-Fi dosahuje až na 574 MB/s v 2,4GHz pásme a až 1,2 GB/s pri 5GHz
  • Dual-band prevedenie – prístroj poskytuje rýchlosť až 1,8 GB/s pri súbežnom 2-pásmovom pripojení
  • Tento Mesh systém pokryje oblasť až s maximálnou rozlohou až 200 m2 – vhodné pre veľké budovy a pozemky
  • Wi-Fi 6 prináša vyššiu rýchlosť, väčšiu kapacitu a znížené preťaženie siete oproti predchádzajúcej generácii
  • Tento Mesh systém je zameraný na dramatické zlepšenie kapacity a efektívnosti v prostrediach s hustou premávkou
  • Pripojiť môžete až 150 zariadení vďaka revolučnej technológii OFDMA bez akéhokoľvek zníženia výkonu
  • Plynulé streamovanie, sťahovanie a hranie hier sa zaobíde bez ukladania na vyrovnávaciu pamäť
  • Kombinácia technológií Beamforming a BSS coloring poskytuje sústredený príjem vzdialeným zariadením
  • Podpora protokolu IPv6 pre rozšírenie adresného priestoru otvára všetky možnosti internetu
  • Deco X20-DSL sa pýši 4 konektormi pre WAN / LAN pripojenie – 4 GbE RJ-45 porty
  • Káblové pripojenie je oveľa spoľahlivejšie ako Wi-Fi, takže je vhodné pre náročné aplikácie
  • Lokálna sieť poslúži pre rýchle a stabilné pripojenie vášho PC, Smart TV či herné konzoly k internetu
  • Mesh systém podporuje IGMP Proxy / Snooping, Bridge a Tag VLAN pre optimalizáciu streamovania IPTV
  • HomeShield udržuje vašu sieť v bezpečí vďaka najmodernejším funkciám pre ochranu siete a pripojených zariadení
  • Rodičovská kontrola zabezpečí osobné a primeraný prístup k internetu podľa zariadenia – vhodné pre firmu i domácnosť
  • Guest Network poskytne vašim hosťom oddelený prístup pri zabezpečení hostiteľskej siete
  • Najvyšší stupeň ochrany – bezpečnostný protokol WPA3 používa nepriestrelný 192-bitový šifrovací algoritmus CNSA
  • Algoritmus sľubuje bezpečnejšie zabezpečenie heslom WiFi aj vylepšenú ochranu proti útokom hackerov
  • 192-bitový šifrovací algoritmus CNSA bol pôvodne určený pre priemyselné, vládne alebo vojenské nasadenie
  • Jednoduché nastavenie vašej siete prebehne počas niekoľkých minút pomocou prehľadnej aplikácie TP-Link Deco
  • Hlasové ovládanie pomocou virtuálnej asistentky Amazon Alexa maximálne uľahčí prevádzku tohto Mesh systému

Špecifikácie

  • Značka: TP-Link
  • Rad: Deco
  • Model: X20-DSL
  • Určenie: Wi-Fi router, DSL router, Mesh systém
  • Certifikácia: CE, EAC, ROHS, RCM

Hardvér

  • Model CPU: Broadcom BCM6755
  • Počet jadier: 4
  • Frekvencia CPU: 1 GHz
  • Pamäť RAM: 512 MB
  • Anténa: 2x interná všesmerová anténa

Softvér

  • Vlastný operačný systém: bez OS
  • Management: mobilné aplikácie Deco
  • Požadovaný mobilný OS: Android 4.4+, iOS / Pados 10+
  • Podpora hlasového ovládania: Amazon Alexa

Pripojenie

  • Pásma Wi-Fi: 2,4 GHz / 5 GHz
  • Wi-Fi štandardy: IEEE 802.11ax/ac/n/a (5 GHz), IEEE 802.11ax/n/b/g (2,4 GHz)
  • MU-MIMO: Áno
  • Vysielací výkon CE: < 20dBm (2,4GHz), < 23dBm (5GHz pásmo)
  • Prenosové rýchlosti pre WLAN / Wi-Fi: 1201 + 574 MB/s
  • DSL štandardy: VDSL2 / ADSL2+ / ADSL2 / ADSL
  • Fyzické rozhranie: 4x GbE RJ-45, 1x DSL RJ-11
  • Maximálna prenosová rýchlosť LAN: 350 MB/s

Funkcie a protokoly

  • Podpora IPv6: Áno
  • Šifrovanie: WPA, WPA2-PSK, WPA3
  • Zabezpečenie siete: SPI Firewall, Riadenie prístupu, Väzba IP a MAC, Brána aplikačnej vrstvy
  • VPN server: OpenVPN, PPTP
  • Typy WAN: Dynamická IP, Statická IP adresa, PPPoE, L2TP, PPTP, IPoA, DS-Lite
  • DHCP: server, klient
  • Pokročilé technológie: Parental Controls, QoS (Quality of Service), Anti-virus, Address Reservation, Port Forwarding, UPnP, TP-Link DDNS, IPTV, IPv6, LED Control, Smart Connect, Optional Ethernet backhaul, 1024-QAM, BSS Color

Napájanie a spotreba energie

  • Vstup: 100 až 240 V / 0,6 A
  • Výstup: 12 V / 1,5 A
  • Frekvencia: 50/60 Hz
  • Maximálna spotreba energie: 16,07 W

Prostredie

  • Prevádzková teplota: 0 až 40 ℃
  • Skladovacia teplota: -40 až +70 ℃
  • Prevádzková vlhkosť: 10 až 90 %
  • Skladovacia vlhkosť: 5 až 90 %

Fyzické vlastnosti

  • Farba: biela
  • Čistá hmotnosť: 990 g
  • Rozmery (Š x V x H): 10,5 x 16,7 x 10,5 cm
  • Hmotnosť balenia: 1,09 kg
  • Rozmery balenia (Š x V x H): 29 x 38,5 x 12 cm

Obsah balenia

  1. 1x DECO X20-DSL
  2. 1x ethernetový kábel RJ45
  3. 2x DSL kábel RJ11
  4. 1x externý rozbočovač DSL
  5. 1x napájací adaptér
  6. 1x užívateľská príručka

Parametre

Parametre

WiFi špecifikácie
802.11a/b/g/n/ax (WiFi 6)
Pracovné pásmo
2,4 + 5 GHz
Max. prenosová rýchlosť 5 / 2,4 GHz (Mb/s)
1201 + 574
Vysílací výkon 2,4 GHz (dBm)
20
Vysílací výkon 5 GHz (dBm)
23
Operačný módy
AP, Router
Počet interných antén
Nie
Počet portov LAN
4
Počet portov WAN
1
Rýchlosť LAN portov
10/100/1000 Mbps
Typ LAN konektorov
RJ-45
Typ WAN konektorov
RJ-11
Typ WAN spojenie
ADSL/VDSL
Slot pre SIM kartu
Nie
USB port
Nie
Konektor pre externú anténu
Nie
Konektor pre GPS
Nie
Chipset
Broadcom BCM6755
Management
mobilná aplikácie
Šifrovanie
WPA3
Napájanie
12V/1,2A
Batéria
Nie
Prevedenie
stolný
LED indikácia
ano
Farebné prevedenie
Biela
Prevádzkové prostredie
Vnútorné
Prevádzková teplota (°C)
0 až 40
Rozmery š x v x h (mm)
105 x 167 x 105
Hmotnosť (kg)
0,99
Dĺžka záruky (mesiace)
36
Obsah balení
zařízení, spliter, telefonní kabel, LAN kabel, napájecí adaptér