0
Váš nákupný košík je prázdny.

+421 221 201 178

Po–Št 8–16:30, Pia 8–16 hod.

Všetky kategórie

WiFi router TP-Link EAP610-Outdoor vonkajšie AP, 1x GLAN, 2,4 a 5 GHz, AX1800, Omáda SDN

Doprava zadarmo

 
WiFi router TP-Link EAP610-Outdoor vonkajšie AP, 1x GLAN, 2,4 a 5 GHz, AX1800, Omáda SDN
Prístupový bod pre miesta s vysokou návštevnosťou - vonkajšie bazény, hľadiská, športoviská, záhradky či parky, Wi-Fi 6, kombinovaná rýchlosť prenosu až 1,8 GB/s, MU-MIMO, Beamforming, QAM-1024, Kaptívny portál, Fast Roaming , PoE, IP67. ABS plast. Biela.
 
Výrobca
TP-Link
Kód
52449562
Part No.
EAP610-Outdoor
DPH
20%
Vaša cena s DPH
215,06 EUR s DPH a s RP
Vaša cena bez DPH
179,22 EUR bez DPH
  
S účtom Penta Family ušetríte 10,97 €
Vytvoriť účet
Recyklačný poplatok
0,08 EUR , DPH:  20%  (Tonery a cartidge s el.súčiastkami, aktívne sieťov)
Vaša cena  s RP*
179,22 EUR
Záruka spotrebiteľ
60 Měsíce
Záruka ostatné
60 Měsíce
Objednať
other
Skladové číslo 52449562 Part No. EAP610-Outdoor EAN 6935364010232
Popis produktu

Popis produktu

Prístupový bod TP-Link Omada EAP610-Outdoor je špeciálne určený na vonkajšie použitie, kedy nájde uplatnenie na verejných miestach s vysokým pohybom užívateľov, ako sú napríklad vonkajšie bazény, športoviská, divadelné hľadiská, záhradky reštaurácií či mestské a zábavné parky. Použitý ABS plast odolá vysokému vyťaženiu, hrubému zaobchádzaniu, vandalizmu, teplotným výkyvom, prachu, vlhkosti i kvapkajúcej vode, o čom svedčí aj certifikácia IP67, ktorá túto vonkajšiu jednotku predurčuje pre náročné prostredie s vysokou prašnosťou či vlhkosťou. Vďaka svojmu minimalistickému vzhľadu splynie prístupový bod s okolitým prostredím, teda príliš nepúta pozornosť okoloidúcich.

Prístupový bod TP-Link Omada EAP610-Outdoor je špeciálne určený pre vonkajšie použitie, kedy nájde uplatnenie na verejných miestach s vysokým pohybom užívateľov, ako sú napríklad vonkajšie bazény, športoviská, divadelné hľadiská, záhradky reštaurácií či mestské a zábavné parky.

TP-Link EAP610-Outdoor podporuje najnovšiu technológiu 802.11ax MU-MIMO pre vyššiu kapacitu prípojok a múdru distribúciu signálu, takže sa môžete tešiť na optimálny bezdrôtový výkon za každej situácie. V pásmach 5 GHz a 2,4 GHz poskytuje kombinovanú rýchlosť pripojenia až 1,8 GB/s, čo príde vhod na pokrytie dátových potrieb u všetkých vašich zariadení, kedy hravo zvládne streamovanie videí v 8K kvalite aj hranie náročných cloudových hier. Tomuto AP nechýbajú ani pokročilé funkcie Omada Mesh, Seamless Roaming alebo Captive Portal, ktoré rapídne zvyšujú zabezpečenie, efektivitu, flexibilitu či pokrytie siete.

V pásmach 5 GHz a 2,4 GHz poskytuje prístupový bod TP-Link Omada EAP610-Outdoor kombinovanú rýchlosť pripojenia až 1,8 GB/s, takže hravo zvládne streamovanie videí v 8K kvalite aj hranie náročných cloudových hier.

Access point je možné napájať cez klasickú 12V DC svorkovnicu pomocou napájacieho adaptéra alebo cez PoE podľa špecifikácie 802.3af, kedy maximálna spotreba AP dosahuje iba 12,8 W. Pre komunikáciu LAN a PoE napájanie potom poslúži gigabitový RJ-45 port. Power over Ethernet je totiž funkcia napájania aj prenosu dát k pripojenému zariadeniu pomocou jediného sieťového kábla. Ušetrí vám tak námahu a náklady na pripájanie dodatočných napájacích káblov aj starosti s nedostatkom elektrických zásuviek.

Vonkajšia jednotka TP-Link Omada EAP610-Outdoor je možné napájať pomocou 12V DC adaptéra alebo cez PoE podľa špecifikácie 802.3af

Bezpečnosť predovšetkým

Skvelou novinkou je aj šifrovanie bezdrôtovej prevádzky pomocou moderného protokolu WPA3, ktorý spoľahlivo zabezpečí vaše informácie pred hackermi. WPA3 nahrádza pôvodný WPA2 Pre-Shared Key (PSK) za Simultaneous Authentication of Equals (SAE) pre ochranu pred útokom s reinštaláciou kľúča, ako je napríklad KRACK. Udrží vaše zariadenie zabezpečené pri pripájaní k bezdrôtovému prístupovému bodu, kedy je SAE účinnou ochranou proti offline dictionary útokom.

Šifrovanie WPA3 prináša nové funkcie, ktoré užívateľovi zjednodušia zabezpečenie Wi-Fi siete a zároveň umožňujú robustnejšie overovanie a poskytujú zvýšenú kryptografickú silu pre vysoko citlivé údaje, ako je vaše bankovníctvo či herné účty, do ktorých ste venovali svoj čas aj peniaze. Nový štandard používa nepriestrelný 192-bitový šifrovací algoritmus CNSA, ktorý bol pôvodne určený pre priemyselné, vládne či vojenské nasadenie.

Zaujímavou novinkou je možnosť použiť jedno zariadenie na konfiguráciu druhého, čo sa hodí najmä v situáciách, keď 1 zo zariadenia nemá displej ani klávesnicu. V súčasnej dobe je nutné pripojiť k zariadeniu počítač pomocou kábla a nastaviť mu parametre pripojenia k sieti, čo je pracné a nepohodlné. Novo bude stačiť použiť mobilný telefón alebo tablet a údaje tomuto zariadeniu odovzdať pomocou WPA3, čím sa výrazne zjednoduší nastavovanie rôznych IoT zariadení, chytrých hodiniek, žiaroviek, teplotných čidiel a podobných prístrojov.

Prístupový bod TP-Link Omada EAP610-Outdoor využíva nepriestrelný 192-bitový šifrovací algoritmus CNSA, ktorý bol pôvodne určený pre priemyselné, vládne či vojenské nasadenie.

Jednoduchá cesta k centralizovanému riadeniu

Softvér TP-Link Omada Controller ponúka pre riadenie celej siete intuitívne rozhranie, pomocou ktorého môžete ľahko spravovať a monitorovať stovky prístupových bodov EAP z jediného miesta a z akéhokoľvek počítača, ktorý je v sieti pripojený! Budete teda mať celú sieť aj jej mapovanie pod maximálnou kontrolou, kedy napríklad môžete monitorovať štatistiky v reálnom čase, prezerať grafické analýzy sieťovej prevádzky, vytvoriť kaptívny portál, vykonávať aktualizácie či reštart systému alebo ľahko škálovať svoju sieť tak, aby zodpovedala rastu vašej firmy. Všetko je úplne prehľadné, takže k manažmentu AP nie je nutné mať elektrotechnické vzdelanie či prechádzať nejakým špeciálnym školením.

Software TP-Link Omada Controller nabízí pro řízení celé sítě intuitivní rozhraní, pomocí kterého můžete snadno spravovat a monitorovat stovky přístupových bodů EAP z jakéhokoliv PC.

Efektívna autentizácia hostí

Kaptívny portál (Captive Portal) pomáha zaistiť, aby sieť mohli používať iba oprávnení užívatelia, ktoré sa tak môžu prihlásiť do Wi-Fi siete pomocou efektívnej autentizácie. Ide vlastne o webovú stránku s prihlásením cez meno a heslo, ktorá sa vám objaví ako prvá po pripojení do cudzej siete. Väčšinou je táto funkcia k videniu v rôznych hoteloch, v kaviarňach, v reštauráciách, na letiskách alebo vo firmách, kedy kúpou EAP610-Outdoor získate túto možnosť aj vy. Prihlásenie navyše podporuje aj overenie cez SMS alebo Facebook, čo funkciu kaptívneho portálu ešte viac zjednoduší a rozšíri prístup k vašim obchodným činnostiam všetkého druhu.

Kaptívny portál umožní prístup do hosťujúcej siete iba overeným užívateľom, kedy prihlásenie prebieha pomocou logovacích údajov, SMS alebo cez Facebook.

Najmodernejšie bezdrôtové technológie

MU-MIMO 4násobne zvýši kapacitu prípojok, kedy za pomoci priestorových streamov obslúži paralelne niekoľko klientov vďaka tvarovaniu lúčov (beamformingu) vysielaného signálu. Technológia OFDMA potom rozdeľuje zdroj pásma na menšie časti a Beamforming sleduje vďaka sústave antén umiestnenie bezdrôtových zariadení v sieti, ku ktorým vždy usmerní Wi-Fi signál, čím cielene zosilňuje bezdrôtový výkon a zvyšuje stabilitu celej siete.

RangeBoost je exkluzívna technológia Wi-Fi s viacerými anténami na dosiahnutie širšieho rozsahu pokrytia, vyššieho výkonu a menšieho poklesu pripojenia. Kombinuje vzájomne prepojené antény umiestnené vo vnútri stroja s jedinečným algoritmom, ktorý neustále prehľadáva prostredie a vyberá najlepšiu dvojicu antén na pokrytie mŕtvych miest druhej strany, čo vedie k najsilnejšiemu možnému signálu. Technológie Beamforming a Rangeboost majú na starosti, aby bola sieť silnejšia a ďalekosiahlejšia.

Beamforming sleduje vďaka sústave antén umiestnenie bezdrôtových zariadení v sieti, ku ktorým vždy usmerní Wi-Fi signál, čím cielene zosilňuje bezdrôtový výkon a zvyšuje stabilitu celej siete.

Kvadratúrna amplitúdová modulácia (QAM) s konšteláciou 1024 rapídne zvýši úroveň spektrálnej účinnosti až o 25 %, čo je parameter dávajúci do vzťahu hodnotu prenosovej rýchlosti a potrebnú šírku kmitočtového pásma. Širokopásmová modulácia Long OFDM Symbol využíva frekvenčné delenie kanálu. Modulačná metóda OFDM spočíva v použití niekoľkých stoviek až tisícov subnosných, ktoré sú vzájomne ortogonálne, takže maximum každej nosnej by sa malo prekrývať s minimami ostatných. Dátový tok celého kanála sa teda rozdelí na stovky čiastkových dátových tokov jednotlivých subnosných.

Vaše telefóny, notebooky alebo iné zariadenia tradične musia súťažiť o šancu vysielať a prijímať dáta, keď sú pripojené k rovnakej sieti. Hneď ako dostane pomalé vysielacie zariadenie šancu, bude odosielanie alebo príjem dát trvať dlhšie. Medzitým musí ostatné rýchlejšie zariadenie počkať, kým pomalé zariadenie nedokončí proces prenosu. Chcete skrátiť čas poskytovaný starším zariadením?

Funkcia Airtime Fairness je založená na technológii TDMA, čo je skratka pre Time Division Multiple Access. Rozdeľuje signál Wi-Fi do mnohých rovnakých časových slotov a každé zariadenie Wi-Fi sa strieda pri odosielaní alebo prijímaní dát z Internetu, čím sa zlepší kapacita a účinnosť Wi-Fi. Vďaka tejto funkcii je teda zaistené, že pomalší klienti budú mať stále prístup k WiFi, ale nebudú už výrazne spomaľovať ostatných rýchlejších klientov, čo sľubuje vyššiu priepustnosť na AP.

Prístupový bod TP-Link Omada EAP610-Outdoor je vybavený funkciou Airtime Fairness, ktorá zlepší kapacitu a účinnosť Wi-Fi tým, že sa každé zariadenie strieda pri odosielaní alebo prijímaní dát.

Integrovaná technológia Fast Roaming / Seamless Roaming (802.11r) zaručuje bezproblémovú mobilitu za každej situácie pri pohybe medzi prístupovými bodmi. Dokáže automaticky prepínať zariadenie z jedného AP na druhý, takže nebude dochádzať k nepríjemným výpadkom ani pri spustených väčších množstvách aplikácií zároveň. IEEE 802.11r tiež pridáva nové pole do určitých správ pre správnu funkciu protokolu. Jedným z nich je napríklad Mobility Domain Information Element (MDIE), ktoré dodáva informácie o mobilnej doméne, v ktorej sa nachádza daný AP. Ďalším je Fast Transition Information Element (FTIE), ktorý sa stará o bezpečnostnú politiku a rezerváciu zdrojov.

Bezdrôtové virtuálne siete Multi SSID sú vhodné pre jednoduchých klientov, ako sú WiFi SIP telefóny, WiFi STB pre IPTV a ďalšie podobné zariadenia, ktoré nemajú podporu na overenie menom a heslom. Bezdrôtový AP vysiela periodicky svoj identifikátor v takzvanom majákovom rámci, čím generuje niekoľko vzájomne izolovaných sietí s rozdielnym SSID, pre ktoré poskytuje nezávislé šifrovanie, kontrolu prístupu a prípadne aj ďalšie rozličné funkcie.

Certifikácia IP67 predurčuje vonkajšiu jednotku TP-Link Omada EAP610-Outdoor pre náročné prostredia s vysokou prašnosťou či vlhkosťou.

Hlavné prednosti

  • Vonkajšia jednotka TP-Link EAP610-Outdoor je vhodná pre miesta s vysokým pohybom používateľov
  • Je určená na vonkajšie použitie, kedy je možné umiestniť na záhradku reštaurácie, na kúpalisko či do parku
  • Prístupový bod splynie s okolitým prostredím, teda príliš nepúta pozornosť okoloidúcich
  • Bezplatný softvér Omada umožňuje administrátorom jednoducho a rýchlo spravovať až stovky AP
  • Wi-Fi 6 prináša vyššiu rýchlosť, väčšiu kapacitu a znížené preťaženie siete oproti prechádzajúcej generácii
  • Spätne kompatibilný – podporuje všetky predchádzajúce štandardy 802.11 a všetky zariadenia Wi-Fi
  • Rýchlosť prenosu dát dosahuje až na 574 MB/s v 2,4 GHz pásme a až 1,2 GB/s v 5 GHz pásme
  • AP poskytuje kombinovanú rýchlosť až 1,8 GB/s, čo príde vhod pre naozaj náročné aplikácie
  • Hravo tak zvádza streamovanie videí v 8K kvalite či hranie tých najnáročnejších cloudových hier
  • MU-MIMO zvýši kapacitu prípojok, kedy priestorové streamy obslúžia paralelne niekoľko klientov
  • Beamforming cielene zosilňuje bezdrôtový signál a zvyšuje jeho stabilitu pomocou tvarovania lúčov
  • Omada Mesh, Seamless Roaming či Captive Portal zlepšia zabezpečenie, flexibilitu, výkon aj pokrytie
  • QAM-1024 rapídne zvýši úroveň spektrálnej účinnosti až o 25 % – stabilné pripojenie pre stovky IoT
  • Funkcia Airtime Fairness zefektívni príjem a odosielanie dát obmedzením nadmerného obsadenia siete
  • Virtuálne siete Multi SSID sú vhodné pre jednoduchých klientov, ako sú STB či SIP telefóny
  • Kaptívny portál umožní prihlásenie do hosťujúcej siete iba overeným užívateľom
  • Takéto prihlásenie potom prebieha pomocou logovacích údajov, SMS alebo cez Facebook
  • Access point je možné napájať pomocou 12V DC adaptéra alebo cez PoE podľa špecifikácie 802.3af
  • Maximálna spotreba energie tohto AP činí iba 12,5 W, za čo vám poďakuje vaša peňaženka
  • Power over Ethernet zaistí napájanie aj prenos dát k pripojenému zariadeniu pomocou 1 sieťového kábla
  • Ušetrí vám námahu aj náklady s pripájaním dodatočných napájacích káblov = jednoduchá inštalácia AP
  • Vďaka PoE napájaniu nebudete mať žiadne starosti pri nedostatku elektrických zásuviek
  • EAP610-Outdoor má robustný kryt z odolného ABS plastu, ktorý predĺži životnosť tohto AP
  • ABS odolá vysokému vyťaženiu, teplotným výkyvom, vlhkosti a vode aj hrubému zaobchádzaniu a vandalizmu
  • Krytie IP67 predurčuje túto vonkajšiu jednotku pre náročné prostredia s vysokou prašnosťou či vlhkosťou

Špecifikácie

  • Značka: TP-Link
  • Rad: Omada
  • Model: EAP610-Outdoor
  • Určenie: vonkajšia jednotka
  • Typ routera: Access point, Wi-Fi Router

Hardvér

  • Počet vstavaných antén: 4 ks
  • Smerovosť: všesmerová
  • 2,4GHz MU-MIMO: 2 x 2
  • 5GHz MU-MIMO: 2 x 2
  • Zisk antény (2,4GHz pásmo): 2 x 4 dBi
  • Zisk antény (5GHz pásmo): 2 x 5 dBi

Softvér

  • Vlastný operačný systém: bez OS
  • Možnosti správy zariadenia: Access Control, Local Management, Remote Management
  • Centralizovaná správa: Omada Hardware Controller OC300, Omada Hardware Controller OC200, Omada Software Controller
  • Systémové požiadavky: Microsoft Windows XP/Vista/7/8/8.1/10, Mac OS, NetWare, UNIX, Linux

Bezdrôtové vlastnosti

  • Pásma Wi-Fi: 2,4 GHz / 5 GHz
  • Wi-Fi štandardy: IEEE 802.11ax/ac/n/a (5 GHz), IEEE 802.11ax/n/b/g (2,4 GHz)
  • Vysielací výkon CE: < 20dBm (2,4 GHz), < 30dBm (5,15 GHz až 5,825 GHz)
  • Prenosová rýchlosť (5 GHz): 1201 MB/s
  • Prenosová rýchlosť (2,4 GHz): 574 MB/s
  • Kombinovaný prenosová rýchlosť: až 1,8 GB/s
  • Podpora protokolu IPv6: Áno
  • Šifrovanie: WPA-Personal/Enterprise, WPA2-Personal/Enterprise, WPA3-Personal/Enterprise
  • Zabezpečenie siete: SPI Firewall, Riadenie prístupu, Väzba IP a MAC, Brána aplikačnej vrstvy
  • VPN server: OpenVPN, PPTP
  • Bezdrôtové protokoly a funkcie: 1024-QAM, 4x Longer OFDM Symbol, OFDMA, Multiple SSIDs (az 16 SSIDs, 8 pre každé pásmo), Enable/Disable Wireless Radio, Automatic Channel Assignment, Transmit Power Control, QoS (WMM), MU- MIMO Seamless Roaming, Omada Mesh, Band Steering, Load Balance, Airtime Fairness, Beamforming, Rate Limit, Reboot Schedule, Wireless Schedule, Wireless Statistics

Konektory

  • Fyzické rozhranie: 1x GbE RJ-45

Napájanie a spotreba energie

  • Možnosti napájania: DC / PoE
  • Externé DC napájanie: 12 V / 1 A
  • Štandard PoE: IEEE 802.3at
  • PoE napájanie: 48 V / 0,5 A
  • Maximálna spotreba energie: 12,5 W

Odolnosť

  • Stupeň krytia: IP67
  • Prachuvzdornosť: Áno
  • Vodeodolnosť: Áno
  • Prevádzková teplota: -30 až +70 ?
  • Skladovacia teplota: -40 až +70 ?

Fyzické vlastnosti

  • Materiál: ABS plast
  • Farba: biela
  • Čistá hmotnosť: 1,5 kg
  • Rozmery (Š x V x H): 10,65 x 28 x 5,68 cm
  • Hmotnosť balenia: 1,65 kg
  • Rozmery balenia (Š x V x H): 15 x 30 x 10 cm

Obsah balenia

  • 1x TP-Link EAP610-Outdoor
  • 1x pasívny PoE adaptér
  • 1x nabíjací GbE kábel
  • 1x montážna sada
  • 1x vodotesná sada
  • 1x externá vodotesná anténa
  • 1x užívateľský návod na použitie

Parametre

Parametre

WiFi špecifikácie
802.11a/b/g/n/ax (WiFi 6)
Pracovné pásmo
2,4 + 5 GHz
Max. prenosová rýchlosť 5 / 2,4 GHz (Mb/s)
1201 + 300
Operačný módy
AP
Typ antény
Interní
Počet interných antén
2x2
Zisk (dBi)
5
Počet portov LAN
1
Rýchlosť LAN portov
10/100/1000 Mbps
Typ LAN konektorov
RJ-45
USB port
Nie
Konektor pre GPS
Nie
Operačný systém
Omada SDN
Management
webOS, Omada aplikácie
Šifrovanie
WPA3
Napájanie
POE IEEE 802.3at nebo 12V 1,5A adaptér
Napájanie pres PoE
802.3at aktívne
Batéria
Nie
Prevedenie
venkovní
LED indikácia
ano
Farebné prevedenie
Biela
Prevádzkové prostredie
Vonkajšie
Rozmery š x v x h (mm)
106,5 x 280 x 56,8
Hmotnosť (kg)
1,5
Obsah balení
Jednotka, Passive PoE adaptér, montážní přípravek, síťový kabel, 2x amtéma CD, intalační manuál

Príslušenstvo