0
Váš nákupný košík je prázdny.

+421 221 201 178

Po–Št 8–16:30, Pia 8–16 hod.

Všetky kategórie

Switch TP-Link TL-SG2008P Smart, 8x GLan, 4x PoE+, 62W, Omáda SDN

 
Výkonný prepínač, 8 GbE RJ-45 portov, 4 porty s podporou PoE+ (802.3at/af) s príkonom 30 W na port (celkové zaťaženie až 62 W), QoS (L2 až L4), podpora Voice VLAN, Auto MDI/MDI -X, funkcia Storm Control, webGUI s podporou SNMP a RMON. Čierna farba.
 
Výrobca
TP-Link
Kód
52453529
Part No.
TL-SG2008P
DPH
20%
Vaša cena s DPH
132,58 EUR s DPH a s RP
Vaša cena bez DPH
110,48 EUR bez DPH
  
S účtom Penta Family ušetríte 11,78 €
Vytvoriť účet
Recyklačný poplatok
0,08 EUR , DPH:  20%  (Tonery a cartidge s el.súčiastkami, aktívne sieťov)
Vaša cena  s RP*
110,48 EUR
Záruka spotrebiteľ
60 Měsíce
Záruka ostatné
60 Měsíce
Objednať
other
Skladové číslo 52453529 Part No. TL-SG2008P EAN 6935364072957
Popis produktu

Popis produktu

Výkonný PoE prepínač TP-LINK TL-SG2008P V38 GbE RJ-45 portov, kedy 4 z nich ponúkajú podporu PoE+ (802.3at / af) s príkonom 30 W na port (celkové zaťaženie až 62 W). Tento desktopový switch tak prenáša dáta i napájanie jediným káblom priamo k danému koncovému zariadeniu – Wi-Fi AP, IP kamera, IP telefón, IP systém do autobusov alebo rôzne senzory pre automatizáciu budov či správu vozového parku. Funguje tiež s káblovými zariadeniami nepodporujúcimi PoE, ako sú počítače, tlačiarne a IPTV. Prepínacia kapacita switchu potom dosahuje až 16 GB/s a pakety sa odovzdávajú rýchlosťou až 11,9 Mpps. Ide tak o úplne univerzálny doplnok pre rozšírenie počítačovej siete v malých a stredných firmách.

Prepínač ponúka vysoký výkon, riadenie sieťovej prevádzky QoS na podnikovej úrovni, užitočné stratégie zabezpečenia a bohaté funkcie správy na 2. vrstve. Riadenie sieťovej prevádzky (QoS, L2 až L4) ponúka možnosti pokročilého riadenia prevádzky pre plynulejší a rýchlejší prenos vašich dát. Hladká prevádzka hlasových, dátových a video služieb v jednej sieti používa switch technológie QoS (Quality of Service). Správca ľahko určí prioritu jednotlivým úkonom niekoľkými rýchlymi krokmi v nastavení. Podpora Voice VLAN zaistí rýchlejšiu a plynulejšiu prevádzku hlasových aplikácií.

Auto MDI/MDI-X na všetkých portoch eliminuje potrebu krížených káblov alebo portov odchádzajúceho pripojenia. Funkcia automatického vyjednávania (Auto-Negotiation) na každom porte sníma rýchlosť pripojenia sieťového zariadenia a inteligentne ju prispôsobuje podľa kompatibility. Funkcia Storm Control chráni proti broadcastovým, multicastovým a neznámym unicastovým búrkam.

Ľahko ovládateľné rozhrania webovej správy GUI spoločne s podporou SNMP a RMON zrýchľujú nastavenie a konfiguráciu bez zbytočných prestojov. Podpora RMON umožní prepínačmi pýtať sa na cenné informácie o stave a odosielať pasce na nezvyčajné udalosti. Podporovaný je tiež hardwarový controller Omada (OC200 / OC300).

Desktopový switch pre váš domov i firmu

Kompaktný stolný switch TP-LINK TL-SG2008P je možné položiť prakticky kamkoľvek. Či už ho chcete použiť pre vašu domácu alebo podnikovú sieť, s jeho umiestnením si už nemusíte robiť starosť. Kovový dizajn vyhovuje všetkým potrebám rozličných užívateľov v akomkoľvek prostredí. Zmestí sa na stôl aj poličku, dá sa schovať do skrine či pod stôl alebo ho ľahko pripevníte na stenu. Pri návrhu switchu sa myslelo na potreby menších firemných sietí. Preto prepínač poskytuje maximálnu prenosovú rýchlosť 1 Gb/s a ??4 porty s prepínacou kapacitou 16 GB/s. Tieto parametre zaručujú, že tento switch bude pre malú i stredné firemnú sieť vždy skvelou voľbou.

Konektory a podpora PoE

TL-SG2008P podporuje štandardy 802.3af a 802.3at, kedy celkový maximálny príkon dosahuje až na 62 W. Porty RJ45 1-4 slúžia k automatickej detekcii pripojených kompatibilných zariadení. Zvyšné rozhranie slúži pre uplink (4x 10/100/1000 Mbps RJ45 a 2x 1000 Mbps SFP).

RJ-45 (1 Gb/s) – Rozhranie RJ-45 s maximálnou rýchlosťou jeden gigabit za sekundu predstavuje štandardné rozhranie modernej počítačovej siete. Je vhodné pre väčšinu prostredí, okrem tých najnáročnejších.

  • Počet RJ-45 (1 Gb/s): 8
  • Počet portov s podporou PoE: 4

PoE (Power over Ethernet) je funkcia napájania aj prenosu dát k pripojenému zariadeniu pomocou jediného sieťového kábla. Navyše odpojí napájanie na porte s nižšou prioritou, čím ponúkne dostatok výkonu pre zariadenia s vyššou prioritou a nedôjde tak k preťaženiu switche. PoE vám ušetrí námahu a náklady pre pripájanie dodatočných napájacích káblov aj starosti s nedostatkom elektrických zásuviek. Switch navyše vie tieto PoE porty automaticky detekovať a spoľahlivo tak napája všetky ľubovoľné PD zariadenia, ktoré podporujú štandard IEEE 802.3af.

Vrstvy OSI modelu

Switch TP-LINK TL-SG2008P podporuje kompletný rad funkcií na 2. vrstve, vrátane 802.1Q Tag VLAN, izolácie portov, zrkadlenie portov, STP/RSTP/MSTP, riadenie agregácie liniek a riadenie toku 802.3x. Ďalej je vybavený pokročilými funkciami pre správu siete, napr. detekcia slučiek, diagnostika káblov a IGMP Snooping.

Switch TP-LINK TL-SG2428P kombinuje funkcionalitu klasického L2 switchu s niektorými funkciami routera. Inak povedané, pracuje ako na druhej vrstve (L2), ako aj na tretej (L3) aj štvrtej vrstve (L4) v rámci OSI modelu. To v praxi znamená, že dokáže prepínať sieťovú komunikáciu podľa fyzických (MAC) adries aj smerovať podľa IP adries. Switch poskytuje tabuľku MAC adries s veľkosťou 8K.

Najdôležitejšie funkcie pre vašu sieť

Každý switch je vybavený špecifickou funkcionalitou, ktorá je potrebná pred kúpou venovať zvýšenú pozornosť. Tieto funkcie sú zásadné pre to, aby switch TP-LINK TL-SG2008P splnil požiadavky vašej siete, a vy ste vďaka tomu boli úplne spokojní.

QoS (Quality of Service) je technológia, ktorá umožňuje uprednostniť určitú sieťovú prevádzku oproti inej, čo je užitočné pre zachovanie spoľahlivosti kritických služieb v prípade zahltenia siete. Technológia QoS zaistí konzistentnú rýchlosť prioritnej premávky podľa štandardu 802.1p.

Na internete sa už objavujú zdroje dostupné iba pomocou IPv6, ktorý postupne nahdrádza dosluhujúci protokol IPv4. Prináša najmä otvorenú konektivitu medzi všetkými zariadeniami, ktorá s IPv4 kvôli nedostatku adries nebola možná. Protokol IPv6 hravo zvládne masívne rozšírenie adresného priestoru a pridelí všetkým zariadeniam ich vlastnú IPv6 adresu. To zaručí vysokorýchlostný prenos dát a umožní naplno využívať všetky možností internetu.

Funkcie IGMP Snooping zabezpečujú, aby switch inteligentne odovzdával dátový prúd vysielania multicast len príslušným odberateľom, zatiaľ čo funkcia IGMP Throttling & Filtering obmedzuje každého odberateľa na úroveň portu, aby sa zabránilo neoprávnenému prístupu k dátovému prúdu multicast. Táto funkcia sa dozvie, aké skupiny rozosielania sú potrebné na konkrétnych portoch. Tým pádom rozosielanie smeruje len tam, kam má. Ak sa k tomuto portu nič nepripojí, prepne ho sám prepínač. V kaskádovom prostredí sa tak výrazne zníži prevádzka medzi prepínačmi. IGMP Snooping optimalizuje poskytovanie multimediálnej prevádzky, aby zabezpečil lepší zážitok zo siete, najmä pre aplikácie ako je IPTV.

Ethernet Flow Control (riadenie toku) je mechanizmus na dočasné zastavenie prenosu dát v počítačových sieťach rodiny Ethernet. Cieľom tohto mechanizmu je zabezpečiť nulovú stratu paketov v prípade preťaženia siete. Prepínač TP-Link TL-SG2008P podporuje túto funkciu a štandard 802.1x. Ďalej ponúka pokročilú správu dátového toku vďaka podpore protokolov Data Center Bridging (DCB).

Prepojovanie správ (anglicky Store and forward) je v rámci počítačových sietí označenie jedného zo spôsobov, ako sú správy dopravované sieťou v prípade, keď odosielateľ nemôže priamo komunikovať s príjemcom. Medzistanica alebo uzol overuje integritu dát pred tým, než jich odošle ďalej. To rapídne zníži zaťaženie siete, pretože chybné dáta sú okamžite zahodené. Jedná sa o najjednoduchší spôsob prepojovania paketov, pri ktorom sa paket alebo rámec začne vysielať do ostatných sieťových segmentov, až keď ho prepínač kompletne prijme z jedného segmentu.

Súkromná VLAN je technológia v počítačovej sieti známa tiež ako izolácia portov (Isolation Mode). VLAN obsahuje porty prepínačov, ktoré sú obmedzené tak, že môžu komunikovať iba s daným "uplink". Tento koncept bol primárne zavedený, pretože počet sieťových segregácií (počet VLAN) v sieťovom prepínači je všeobecne obmedzený na konkrétne číslo a všetky zdroje by mohli byť využité vo vysoko škálovaných scenároch. Prepínač preposiela všetky zábery prijaté zo súkromného portu na uplinkový port, bez ohľadu na VLAN ID alebo cieľovú MAC adresu. Rámce prijaté z uplinkového portu sú preposielané obvyklým spôsobom.

Hlavné prednosti

  • Skvelý plug-and-play switch TP-Link TL-SG2008P V3 ponúka dokonalé riešenie pre vašu domácu i firemnú sieť bez nutnosti konfigurácie a inštalácie
  • Switch do každého prostredia – zmestí sa na stôl aj poličku, do skrine či pod stôl alebo ho ľahko pripevníte na stenu
  • 8 portov s konektorom RJ45 s rýchlosťami prenosu 10/100/1000 MB/s
  • 4 porty s podporou PoE prenáša dáta aj napájanie cez jeden kábel
  • Inteligentná správa napájania PoE+ (802.3af/at) s celkovým príkonom až 62 W (až 30 W na port)
  • Účinná technológia ušetrí až 65 % nákladov za spotrebovanú energiu – 7,9W spotreba energie bez pripojeného PD / 69,7W spotreba s 62W PD
  • Flexibilné nasadenie pre zariadenia podporujúce PoE – prístupové body (AP), IP kamery, IP telefóny, IP systémy do autobusov alebo rôzne senzory pre automatizáciu budov
  • Auto MDI/MDI-X na všetkých portoch eliminuje potrebu krížených káblov alebo portov odchádzajúceho pripojenia
  • Samostatná správa / management pomocou Web, CLI (konzolový port, Telnet, SSH), SNMP, RMON či Dual Image, ktorý ponúka kompletné možnosti správy
  • Integrácia do Omada SDN – Zero-Touch Provisioning (ZTP), centralizovaná správa cez cloud a inteligentné monitorovanie
  • Prehľadné WebGUI rozhranie pre domáce i firemné prostredie a aplikácia Omada pre jednoduchú správu
  • Podpora RMON umožní prepínačmi pýtať sa na cenné informácie o stave a odosielať pasce na nezvyčajné udalosti
  • Efektívne monitorovanie siete prostredníctvom funkcií izolácie portov, zrkadlenie portov, prevencia slučiek a diagnostiky káblov
  • Podpora IEEE 802.1p a DSCP QoS zaistí hladkú prevádzku bez akejkoľvek latencie
  • Auto-negotation inteligentne upraví kompatibilitu a zoptimalizuje výkon
  • Podpora Flow Control podľa štandardu 802.3x zaistí nulovú stratu paketov v prípade preťaženia siete
  • Bohaté funkcie VLAN zvyšujú zabezpečenie siete prostredníctvom segmentácie prevádzky
  • Optimalizácia hlasových a video aplikácií – L2/L3/L4 QoS a IGMP snooping
  • IGMP Snooping sleduje rozosielania na konkrétnych portoch – vysielanie smeruje len tam, kam má
  • Static Routing (Statické smerovanie) pomáha smerovať vnútornú prevádzku pre efektívnejšie využitie sieťových prostriedkov
  • Bezpečnostné funkcie a technológie – IP-MAC-Port Binding, ACL, Port Security, DoS Defend, Storm control, DHCP Snooping, 802.1X, Radius Authentication a ďalšie

Špecifikácie

  • Značka: TP-Link
  • Rad: JetStream
  • Model: TL-SG2008P V3
  • Určenie: stolný prepínač (desktopový switch)
  • Certifikácia: RoHS, CE, FCC

Management

  • Predvolené IP adresa: 192.168.0.1
  • Predvolené meno a heslo: admin / admin
  • Signalizácia LED: Power, Link/Act, PoE Status, PoE MAX
  • Režimy: Extend Mode, Priority Mode, Isolation Mode
  • Management: WebGUI, Telnet, CLI, SNMP v1/v2c/v3, RMON (1,2,3,9 group), MIBs, syslog & Public MIBS, TFTP & Web, VCT
  • Pokročilé funkcie: Omada Hardware Controller (OC200/OC300), Software Controller, Cloud-Based Controller, Automatic Device Discovery, Batch Configuration, Batch Firmware Upgrading, Intelligent Network Monitoring, Abnormal Event Warnings, Unified Configuration, Reboot Schedule, ZTP (Zero-Touch Provisioning)
  • MIBs:MIB II (RFC1213), Bridge MIB (RFC1493), P/Q-Bridge MIB (RFC2674), RMON MIB (RFC1757), Radius Accounting Client MIB (RFC2620), Radius Authentication Client MIB (RFC2618), Remote Ping, Traceroute MIB (RFC2925), TP-Link private MIBs

Výkon

  • Celkový výkon: 62 W
  • Počet portov: 8x GbE RJ-45
  • PoE: Áno (porty 1-4)
  • Podporované PoE-Out štandardy: 802.3af, 802.3at
  • Šírka pásma: 16 GB/s
  • Rýchlosť smerovania / odovzdávanie paketov: 11,9 Mpps
  • Jumbo Frame: 9 KB (9216 Bytes)
  • Packet Buffer: 4,1 Mbit
  • MAC Address Table: 8K, Auto-learning, Auto-aging
  • Vrstva OSI: L2 až L4

Protokoly a funkcie

  • Potlačenie slučiek v topológii: STP / RSTP / MSTP
  • Vrtva L2 a L2+: Link Aggregation, Static Link Aggregation, 802.3ad LACP, Spanning Tree Protocol - 802.1d STP - 802.1w RSTP - 802.1s MSTP, TC Protect, BPDU Filter, Root Protect, Loopback Detection (Port,VLAN), 802.3x Flow Control, HOL Blocking Prevention, Port Mirroring, CPU Mirroring, One-to-One, Many-to-One, Tx/Rx/Both
  • L2 Multicast: IGMP v1/v2/v3 Snooping, IGMP Snooping Querier, IGMP Authentication, MLD v1/v2 Snooping, MLD Snooping Querier, Static Group Config, Limited IP Multicast, MVR, Multicast Filtering
  • Funkcie a protokoly VLAN: 4K VLAN Groups, 802.1Q Tagged VLAN, MAC VLAN, Protocol Template 16, Protocol VLAN 16, Private VLAN, GVRP, VLAN VPN (Port-Based QinQ, Selective QinQ), Voice VLAN
  • Zoznam riadenia prístupu (ACP): Time-based ACL (230 Entries), MAC ACL (Source MAC, Destination MAC, VLAN ID, User Priority, Ether Type), IP ACL (Source IP, Destination IP, Fragment, IP Protocol, TCP Flag, TCP/UDP Port, DSCP/IP TOS, User Priority, Combined ACL, Packet Content ACL, IPv6 ACL, Policy (Mirroring, Redirect, Rate Limit, QoS Remark), ACL apply to Port/VLAN
  • Metoda overovania: RADIUS, Secure Shell (SSH)
  • Bezpečnosť: IP-MAC-Port Binding (512 Entries, DHCP Snooping, ARP Inspection, IPv4 Source Guard – 100 Entries), IPv6-MAC-Port Binding (512 Entries, DHCPv6 Snooping, ND Detection, IPv6 Source Guard – 183 Entries), DoS Defend, Static/Dynamic Port Security (až 64 MAC adres na port), Broadcast/Multicast/Unicast Storm Control (kbps/ratio control mode), 802.1X (Port base authentication, Mac base authentication, VLAN Assignment, MAB, Guest VLAN, RADIUS), AAA (vrátane TACACS+), Port Isolation, HTTPS (SSLv3/TLS 1.2), Secure Command Line (CLI) management ( SSHv1/SSHv2), IP/Port/MAC, PAP/EAP-MD5, MAB
  • Funkcie QoS: 8 priority queues, 802.1p CoS/DSCP priority, Queue scheduling, SP (Strict Priority), WRR (Weighted Round Robin), SP + WRR, Bandwidth Control, Port/Flow based Rating Limiting, Smoother Performance, Action for Flows, Mirror, Redirect, Rate Limit, QoS Remark
  • IPv6: IPv6 Dual IPv4/IPv6, MLD Snooping, Pv6 ND, MTU, ICMP protokol verzie 6, TCPv6/UDPv6, aplikácia IPv6, DHCPv6 Client, Ping6, Tracert6, Telnet (v6), IPv6 SNMP, IPv6 SSH, IPv6 SSL, Http/Https, IPv6 TFTP
  • Štandardy a protokoly: IEEE 802.3i, 802.3u, 802.3ab, 802.1ak, 802.1q, 802.3x, 802.3ad, 802.3af, 802.3at, 802.3z, 802.1p, 802.1d, 802.1w, 802.1s

Prevedenie

  • Prevedenie: Rackmount, fanless
  • Počet ventilátorov: 0
  • Šasi: kov
  • Fyzický bezpečnostný zámok: Áno

Napájanie a spotreba energie

  • Výstup: 53,5 VDC / 1,31 A
  • Napájanie: 100 - 240V AC, 50/60 Hz
  • Maximálna spotreba energie (bez PD): 7,9 W (220V / 50Hz)
  • Maximálna spotreba energie (s 62W PD): 69,7 W (220V / 50Hz)

Termoregulácia a prevádzková teplota

  • Maximálne rozptýlenie tepla (bez PD): 26,95 BTU/h
  • Maximálne rozptýlenie tepla (s 62W PD): 237,82 BTU/h
  • Prevádzková teplota: 0 až 45 °C
  • Skladovacia teplota: -40 až 70 °C

Fyzické vlastnosti

  • Hmotnosť výrobku: 589 g
  • Rozmery produktu (Š x V x H): 20,82 x 2,54 x 12,7 cm
  • Hmotnosť balenia: 940 g
  • Rozmery balenia (Š x V x H): 23 x 7 x 28 cm

Obsah balenia

  1. 1x desktopový switch TP-Link TL-SG2008P
  2. 1x napájací kábel
  3. 1x inštalačná príručka
  4. 1x inštalačné CD
  5. 1x rackmount kit / sada pre upevnenie
  6. 4x gumová noha

Parametre

Parametre

Napájanie
100-240VAC, 50/60Hz
Rozmery š x v x h (mm)
208,2 x 25,4 x 127
Chladenie
bezvětrákové
LED ukazatele
Áno
Tabulka MAC adres
8K
Provozní teplota
0°C - 40°C
Provedenie
Desktop
Switche
Nastavitelné
Počet GLAN portov 1000MBps
8
Počet PoE portov
4
Počet RJ-45 portov
8
Počet SFP+ 10G slotov
0
Standard PoE
802.3af aktivní i 802.3at aktivní